Kabeljauw met Mediterrane paprikastoof
Kabeljauw met Mediterrane paprikastoof

Kabeljauw met Mediterrane paprikastoof

met leccino olijven en gebakken aardappelen

De kabeljauw in jouw box is met hengel en lijn gevangen in de koude wateren rond IJsland. Deze vangstmethode zorgt voor minimale bijvangst, vandaar het duurzame MSC-keurmerk.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Onion

1 piece

Bell pepper

1 piece

Garlic

200 g

Baby potatoes

10 g

Leccino olives

1 piece

Cod fillet

(Contains Fish)

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

Balsamic vinegar

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2223 kJ
Calories531 kcal
Fat21.7 g
Saturated Fat6.3 g
Carbohydrate53.6 g
Sugar10.8 g
Dietary Fiber12.3 g
Protein25.8 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Snijden
1

Verwijder de zaadlijsten van de paprika. Snijd de paprika in zeer smalle repen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Was de krieltjes, halveer ze en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.

Weetje: Wist je dat deze maaltijd door de paprika en aardappelen meer dan 3 keer de ADH vitamine C bevat?

 

Krieltjes bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de krieltjes, afgedekt, 25 – 30 minuten.Schep regelmatig om en haal na 20 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout. 

Paprika bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de paprika en ui toe en breng op smaak met peper en zout. Bak de groenten, afgedekt, 15 minuten. Schep regelmatig om. Haal het deksel van de pan, voeg 1 el zwarte balsamicoazijn toe en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon erboven. Voeg de suiker toe en bak nog 5 minuten op middelmatig vuur. 

Vis bakken
4

Dep de vis droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vis 2 - 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
5

Meng de leccino olijven door de paprikastoof. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de paprikastoof en de gebakken aardappelen over de borden. Leg de gebakken kabeljauw erbij. Besprenkel de kabeljauw met zwarte balsamicoazijn naar smaak.