De kabeljauw in jouw box is met hengel en lijn gevangen in de koude wateren rond IJsland. Deze vangstmethode zorgt voor minimale bijvangst, vandaar het duurzame MSC-keurmerk.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Onion
1 piece
Bell pepper
1 piece
Garlic
200 g
Baby potatoes
10 g
Leccino olives
1 piece
Cod fillet
(Contains Fish)
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
1 tablespoon
Balsamic vinegar
1 tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ teaspoon
Sugar
to taste
Salt and pepper
Verwijder de zaadlijsten van de paprika. Snijd de paprika in zeer smalle repen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Was de krieltjes, halveer ze en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.
Weetje: Wist je dat deze maaltijd door de paprika en aardappelen meer dan 3 keer de ADH vitamine C bevat?
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de krieltjes, afgedekt, 25 – 30 minuten.Schep regelmatig om en haal na 20 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de paprika en ui toe en breng op smaak met peper en zout. Bak de groenten, afgedekt, 15 minuten. Schep regelmatig om. Haal het deksel van de pan, voeg 1 el zwarte balsamicoazijn toe en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon erboven. Voeg de suiker toe en bak nog 5 minuten op middelmatig vuur.
Dep de vis droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vis 2 - 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de leccino olijven door de paprikastoof. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Verdeel de paprikastoof en de gebakken aardappelen over de borden. Leg de gebakken kabeljauw erbij. Besprenkel de kabeljauw met zwarte balsamicoazijn naar smaak.