Kabeljauw uit de oven met salie en venkel
Kabeljauw uit de oven met salie en venkel

Kabeljauw uit de oven met salie en venkel

met orzo, gepofte cherrytomaat en krokant ontbijtspek

.

Tags:
Eat Me First

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Fennel

65 g

Red cherry tomatoes

5 g

Fresh sage

½ piece

Red onion

1 piece

Garlic

1 piece

Cod fillet

85 g

Orzo

2 slice

Bacon

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 teaspoon

White balsamic vinegar

2.5 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories803 kcal
Energy (kJ)3358 kJ
Fat40 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate71 g
Sugar11 g
Dietary Fiber3.7 g
Protein35 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Casserole with Lid
Baking Sheet with Baking Paper
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de bouillon. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in kleine plakjes. Halveer de rode cherrytomaten. Ris de blaadjes salie van de takjes. Snipper de rode ui. Pers de knoflookteen of snijd fijn.

Tip: Zit er loof aan je venkel? Houd dit dan apart en gebruik het op het eind als garnering.

Kabeljauw bakken
2

Dep de kabeljauw droog en breng op smaak met peper en zout. Voeg de cherrytomaten, kabeljauw, venkel en salie toe aan de ovenschaal. Meng met 2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de kabeljauw 15 - 18 minuten in de oven.

Tip: Houd je van zachter gekookte venkel? Bak hem dan mee met de ui en knoflook en laat meekoken met de orzo in de volgende stap.

Orzo bereiden
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut op middelmatig vuur. Blus de orzo af met 1/2 el witte balsamicoazijn en voeg de bouillon toe. Kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te vroeg droogkookt.

Ontbijtspek bakken
4

Verdeel de plakjes ontbijtspek over een bakplaat met bakpapier. Bak de laatste 6 - 8 minuten mee met de kabeljauw in de oven tot ze krokant zijn. Laat uitdruipen en afkoelen op keukenpapier, en verkruimel het ontbijtspek.

Afwerken
5

Haal de groente en kruiden uit de ovenschaal en meng samen met de helft van het ontbijtspek door de orzo. Voeg per persoon 1 el bakvocht uit de ovenschaal toe. Meng goed door. Voeg eventueel extra overgebleven bakvocht toe naar smaak.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden en serveer de kabeljauw erop. Garneer met het overige ontbijtspek.

Tip: De MSC gecertificeerde kabeljauw in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en groei van kinderen. Wie weinig brood eet, of brood zonder bakkerszout, loopt risico op tekort. Door regelmatig zee gevangen vis, ei, zuivel en/of zeewier te eten hoef je je daar geen zorgen om te maken.