Wist je dat kabeljauw in zoutwater zwemt en behoort tot de magere vissoorten? Deze filet is laag in vet en hoog in eiwit!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Fennel
65 g
Red cherry tomatoes
5 g
Fresh flat leaf parsley
½ piece
Red onion
1 piece
Garlic
1 piece
Cod fillet
85 g
Orzo
2 slice
Bacon
2.5 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
White balsamic vinegar
175 milliliters
Low sodium vegetable stock
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de bouillon. Breng een laagje water in een pan met deksel aan de kook voor de venkel. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in kleine plakjes. Kook de venkel 5 minuten in de pan met deksel. Halveer de rode cherrytomaten. Snijd de bladpeterselie fijn. Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Zit er loof aan je venkel? Houd dit dan apart en gebruik het op het eind als garnering.
Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Voeg de cherrytomaten, kabeljauw, venkel en verse bladpeterselie toe aan de ovenschaal. Meng met 2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de kabeljauw 15 - 18 minuten in de oven.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut op middelmatig vuur. Blus de orzo af met 1 tl witte balsamicoazijn en voeg de bouillon toe. Kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te vroeg droogkookt.
Verdeel de plakjes ontbijtspek over een bakplaat met bakpapier. Bak de laatste 6 - 8 minuten mee met de kabeljauw in de oven tot ze krokant zijn. Laat uitdruipen en afkoelen op keukenpapier, en verkruimel het ontbijtspek.
Haal de groenten en kruiden uit de ovenschaal en meng samen met de helft van het ontbijtspek door de orzo. Voeg per persoon 1 el bakvocht uit de ovenschaal toe. Meng goed door elkaar. Voeg eventueel extra overgebleven bakvocht toe naar smaak.
Verdeel de orzo over de borden en serveer de kabeljauw erop. Garneer met het overige ontbijtspek.
Tip: De kabeljauw in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en groei van kinderen.