Wie weleens op wintersport gaat naar Oostenrijk kent dit zoete gerecht ongetwijfeld. Over de herkomst van deze hemelse pannenkoekstukken doen allerlei verhalen de ronde, Keizer Franz Josef speelde er in ieder geval de hoofdrol in.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Aardbei
50 g
Biologische zure room
(Contains Milk)
2 unit
Ei
(Contains Egg)
1 jar
Honing
1 teaspoon
Wittewijnazijn
2 tablespoon
Fijne kristalsuiker
120 milliliters
Melk
(Contains Milk)
60 g
Bloem
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
Snijd de aardbeien in kwarten, voeg toe aan een kom en meng met 3/4 van de honing. Meng de zure room met de overige honing. Besprenkel een stukje keukenpapier met de wittewijnazijn en ontvet er een grote kom en de kloppers van de mixer mee.
Splits de eieren en voeg de eiwitten en 1/2 tl suiker toe aan de ontvette grote kom. Voeg de eidooiers toe aan een andere grote kom. Klop het eiwit met een mixer totdat het stijf en glanzend is. Kluts de eidooiers met een vork en meng er de helft van de bloem door. Meng er vervolgens de suiker, de melk, de overige bloem en een snuf zout door tot je een glad beslag hebt.
Spatel 1/3 van het eiwit voorzichtig door het eigeelmengsel. Herhaal met de rest van het eiwit. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelmatig vuur. Voeg zodra de boter begint te bruisen het beslag toe, bak 3 – 5 minuten en roer met een pollepel in stukken. Bak in nog 2 – 4 minuten gaar
Verdeel de Kaiserschmarnn over de borden, garneer met de zure room en de aardbeien.