Kalfsburger deluxe met oude kaas en ovenfrietjes
Kalfsburger deluxe met oude kaas en ovenfrietjes

Kalfsburger deluxe met oude kaas en ovenfrietjes

met appel-koolsalade, ontbijtspek en Amerikaanse fritessaus

Briochebrood komt oorspronkelijk uit Frankrijk, vandaar de naam. Dit brood is wat luchtiger en valt daardoor niet zo zwaar op de maag als andere broden. Het is zelfs een beetje te vergelijken met cake!

Tags:
Family
Allergens:
Wheat
Milk
Egg
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

1 piece

Brioche bun

(Contains Wheat, Milk, Egg May be present Tree nuts, Sesame, Soy, Gluten)

50 g

Shredded red cabbage

(May be present Celery)

½ piece

Apple

½ piece

Onion

25 g

Mustard-herb mayo

(Contains Mustard)

2 slice

Bacon

1 piece

Veal burger

(May be present Gluten, Egg, Mustard, Celery, Soy)

50 g

Grated aged Gouda

(Contains Milk)

30 g

Arugula & lamb's lettuce

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

White balsamic vinegar

¼ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

25 g

[Plant-based] mayonnaise

½ teaspoon

Balsamic vinegar

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories1556 kcal
Energy (kJ)6512 kJ
Fat102.6 g
Saturated Fat33.9 g
Carbohydrate103.1 g
Sugar21.5 g
Dietary Fiber15.1 g
Protein51.3 g
Salt4.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Ovenfrietjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frietjes van ½ - 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de frieten 30 - 40 minuten in de oven. Schep ze halverwege om. Bak het broodje de laatste 2 - 3 minuten mee.

Salade voorbereiden
2

Hak de gesneden rodekool fijn. Snijd de appel in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, 1/2 el honing, peper en zout.

Salade maken
3

Voeg de rodekool en de appel toe aan de saladekom. Schep goed om en laat de dressing intrekken. Bewaar apart tot gebruik. Snijd ondertussen de ui in halve ringen.

Burgers bakken
4

Verhit een koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek in 3 - 5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit in dezelfde koekenpan 1/4 el roomboter per persoon op gemiddeld vuur. Voeg de ui en de burger toe. Bak de burger 3 - 5 minuten per kant, of tot hij gaar is (zie Tip). Haal de burger uit de pan en blus de ui af met 1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.

Tip: In dit recept garneer je de burger in stap 5 met de kaas. Heb je de kaas liever gesmolten op de burger? Verdeel de kaas dan nu al over de burgers en bak, afgedekt, 3 - 4 minuten mee.

Burgers beleggen
5

Snijd het broodje open en besmeer beide kanten met wat van de Amerikaanse fritessaus. Leg de burger en ui erop. Verdeel de geraspte kaas en het ontbijtspek over de burger.

Serveren
6

Meng de rucola en veldsla door de rodekoolsalade. Serveer de burger met de salade, de ovenfrietjes en de overige Amerikaanse fritessaus.