Briochebrood komt oorspronkelijk uit Frankrijk, vandaar de naam. Dit brood is wat luchtiger en valt daardoor niet zo zwaar op de maag als andere broden. Het is zelfs een beetje te vergelijken met cake!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Potatoes
1 piece
Brioche bun
(Contains Wheat, Milk, Egg May be present Tree nuts, Sesame, Soy, Gluten)
50 g
Shredded red cabbage
(May be present Celery)
½ piece
Apple
½ piece
Onion
25 g
Mustard-herb mayo
(Contains Mustard)
2 slice
Bacon
1 piece
Veal burger
(May be present Gluten, Egg, Mustard, Celery, Soy)
50 g
Grated aged Gouda
(Contains Milk)
30 g
Arugula & lamb's lettuce
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
White balsamic vinegar
¼ tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Honey [or plant-based alternative]
25 g
[Plant-based] mayonnaise
½ teaspoon
Balsamic vinegar
1 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frietjes van ½ - 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de frieten 30 - 40 minuten in de oven. Schep ze halverwege om. Bak het broodje de laatste 2 - 3 minuten mee.
Hak de gesneden rodekool fijn. Snijd de appel in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, 1/2 el honing, peper en zout.
Voeg de rodekool en de appel toe aan de saladekom. Schep goed om en laat de dressing intrekken. Bewaar apart tot gebruik. Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
Verhit een koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek in 3 - 5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit in dezelfde koekenpan 1/4 el roomboter per persoon op gemiddeld vuur. Voeg de ui en de burger toe. Bak de burger 3 - 5 minuten per kant, of tot hij gaar is (zie Tip). Haal de burger uit de pan en blus de ui af met 1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.
Tip: In dit recept garneer je de burger in stap 5 met de kaas. Heb je de kaas liever gesmolten op de burger? Verdeel de kaas dan nu al over de burgers en bak, afgedekt, 3 - 4 minuten mee.
Snijd het broodje open en besmeer beide kanten met wat van de Amerikaanse fritessaus. Leg de burger en ui erop. Verdeel de geraspte kaas en het ontbijtspek over de burger.
Meng de rucola en veldsla door de rodekoolsalade. Serveer de burger met de salade, de ovenfrietjes en de overige Amerikaanse fritessaus.