Wist je dat cranberry is afgeleid van het Duitse kraanbere? Het bloemetje van de plant doet namelijk denken aan een kraanvogel!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Potatoes
1 piece
Brioche bun
(Contains Milk, Soy, Wheat)
50 g
Shredded red cabbage
(May be present Celery)
½ piece
Apple
½ piece
Onion
2 slice
Bacon
1 piece
Veal burger
(May be present Gluten, Egg, Mustard, Celery, Soy)
20 g
Cranberry chutney
50 g
Grated aged Gouda
(Contains Milk)
30 g
Arugula & lamb's lettuce
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
White balsamic vinegar
¼ tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Honey [or plant-based alternative]
1.25 tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
½ teaspoon
Balsamic vinegar
1 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de frieten 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Bak het broodje de laatste 2 - 3 minuten mee.
Hak de gesneden rodekool fijn. Snijd 2 dunne plakjes per persoon van de appel voor op de burger en verwijder het klokhuis. Snijd de overige appel in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn en 1/2 el honing. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de rodekool en de appel toe aan de saladekom en meng met de dressing. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek in 3 - 5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
Verhit in dezelfde koekenpan 1/4 el roomboter per persoon op middelmatig vuur. Voeg de ui en de burger toe. Bak de burger 3 - 5 minuten per kant, of tot de burger gaar is (zie Tip). Haal de burger uit de pan en blus de ui af met 1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.
Tip: Houd je van gesmolten kaas op je burger? Bestrooi de burgers dan met de kaas en bak, afgedekt, tot de kaas is gesmolten. Of voeg de kaas toe zoals beschreven in de volgende stap.
Snijd het broodje open en besmeer beide kanten met de cranberrychutney. Verdeel de appelschijfjes erover en leg de burger en ui erop. Verdeel de geraspte kaas en het ontbijtspek over de burger.
Meng de rucola en veldsla door de rodekoolsalade. Serveer de burger met de salade, ovenfrietjes en mayonaise.