Kalfsburger deluxe met oude kaas en ovenfrietjes
Kalfsburger deluxe met oude kaas en ovenfrietjes

Kalfsburger deluxe met oude kaas en ovenfrietjes

met appel-koolsalade en topping van ontbijtspek en cranberrychutney

Wist je dat cranberry is afgeleid van het Duitse kraanbere? Het bloemetje van de plant doet namelijk denken aan een kraanvogel!

Tags:
Family
Allergens:
Milk
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

1 piece

Brioche bun

(Contains Milk, Soy, Wheat)

50 g

Shredded red cabbage

(May be present Celery)

½ piece

Apple

½ piece

Onion

2 slice

Bacon

1 piece

Veal burger

(May be present Gluten, Egg, Mustard, Celery, Soy)

20 g

Cranberry chutney

50 g

Grated aged Gouda

(Contains Milk)

30 g

Arugula & lamb's lettuce

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

White balsamic vinegar

¼ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

1.25 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

½ teaspoon

Balsamic vinegar

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)6045 kJ
Calories1445 kcal
Fat87.9 g
Saturated Fat31.3 g
Carbohydrate110.6 g
Sugar28.8 g
Dietary Fiber16.6 g
Protein51.9 g
Salt4.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Ovenfrietjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de frieten 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Bak het broodje de laatste 2 - 3 minuten mee.

Salade voorbereiden
2

Hak de gesneden rodekool fijn. Snijd 2 dunne plakjes per persoon van de appel voor op de burger en verwijder het klokhuis. Snijd de overige appel in blokjes. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn en honing. Breng op smaak met peper en zout. 

Salade maken
3

Voeg de rodekool en de appel toe aan de saladekom en meng met de dressing. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek in 3 - 5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd ondertussen de ui in halve ringen.

Burgers bakken
4

Verhit de roomboter in dezelfde koekenpan op middelmatig vuur. Voeg de ui en de burger toe. Bak de burger 3 - 5 minuten per kant, of tot de burger gaar is (zie Tip). Haal de burger uit de pan en blus de ui af met de zwarte balsamicoazijn.

Tip: Houd je van gesmolten kaas op je burger? Bestrooi de burgers dan met de kaas en bak, afgedekt, tot de kaas is gesmolten. Of voeg de kaas toe zoals beschreven in de volgende stap.

Burgers beleggen
5

Snijd het broodje open en besmeer beide kanten met de cranberrychutney. Verdeel de appelschijfjes erover en leg de burger en ui erop. Verdeel de geraspte kaas en het ontbijtspek over de burger.

Serveren
6

Meng de rucola en veldsla door de rodekoolsalade. Serveer de burger met de salade, ovenfrietjes en mayonaise.