Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. Dit is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, waardoor je een energiek gevoel krijgt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potatoes
1 piece
Carrot
1 piece
Veal burger
(May be present Gluten, Egg, Mustard, Celery, Soy)
40 g
Onion chutney
100 g
Spinach
(May be present Celery)
40 g
Herbed cream cheese
(Contains Milk)
1 tablespoon
[Plant-based] butter
100 milliliters
Water
¼ piece
Low sodium beef stock cube
½ teaspoon
Mustard
to taste
Salt and pepper
Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de wortel in schijfjes. Zet de aardappelen en wortel onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.
Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de burger 5 minuten per kant. Haal de burger uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Bewaar de pan met bakvet voor de volgende stap.
Voeg de pikante uienchutney en per persoon: 100 ml water en 1/4 runderbouillonblokje toe aan dezelfde koekenpan. Meng goed door en laat de jus 6 - 8 minuten zachtjes pruttelen om in te laten dikken (zie Tip). Roer af en toe door.
Tip: Vind je dat de jus nog wat te dun is? Zet het vuur de laatste 2 minuten hoog zodat de jus meer kan indikken.
Verhit ondertussen de overige roomboter in een wok of hapjespan op middellaag vuur. Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan en laat slinken. Voeg, zodra de spinazie geslonken is, de kruidenroomkaas toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Stamp de aardappelen en wortel met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje kookvocht en de mosterd toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de puree over de borden en schep de spinazie ernaast. Leg de burger op de puree en giet de jus eroverheen.