Kalfsburger met mosterdroomsaus
Kalfsburger met mosterdroomsaus

Kalfsburger met mosterdroomsaus

met aardappelpuree, sperziebonen en wortel

In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zorgen ijzer en foliumzuur voor een energieker gevoel.

Tags:
Family
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Pre-cut green beans

(May be present Celery)

75 g

Sliced carrots

(May be present Celery)

250 g

Potatoes

25 g

Chopped ​​onion

½ piece

Garlic

1 piece

Veal burger

(May be present Gluten, Egg, Mustard, Celery, Soy)

50 g

Cooking cream

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

2 teaspoon

Mustard

½ tablespoon

Red wine vinegar

2 tablespoon

Water for the sauce

1

[Plant-based] milk

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3305 kJ
Calories790 kcal
Fat47.9 g
Saturated Fat25.8 g
Carbohydrate59.1 g
Sugar5 g
Dietary Fiber13.6 g
Protein29.1 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Potato Masher
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng in 2 pannen ruim water aan de kook voor de aardappelen en de groenten.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Verkruimel het bouillonblokje in een van de pannen. Voeg ook de de aardappelen toe en kook in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.
  • Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een puree. Voeg een scheutje melk en per persoon: 1/2 el roomboter en 1 tl mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout.
Burger bakken
2
  • Kook in de andere pan de sperziebonen en wortel in 8 - 10 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de burger, de helft van de ui en de helft van de knoflook toe en bak de burger 5 minuten per kant, of tot de burger gaar is.
  • Haal de burger uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Saus maken
3
  • Voeg 1/2 el roomboter per persoon en de overige ui en knoflook toe aan de wortel en sperziebonen. Bak 2 - 3 minuten op middelhoog vuur en breng op smaak met peper en zout.
  • Verlaag het vuur van de koekenpan van de burger en voeg de kookroom en per persoon: 2 el water, 1/2 el rodewijnazijn en 1 tl mosterd toe.
  • Breng aan de kook en laat 2 - 3 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de puree en de burger over de borden.
  • Schep de wortel en sperziebonen erbij en serveer met de mosterdroomsaus.