Kalfsburger met parelcouscoussalade en venkel
Kalfsburger met parelcouscoussalade en venkel

Kalfsburger met parelcouscoussalade en venkel

met walnoten en zelfgemaakte balsamicostroop

Wist je dat je overgebleven venkelstelen kunt gebruiken om een smaakvolle en verfrissende venkelthee te maken? Een gezonde en smakelijke manier om van elk deel van deze groente te genieten!

Allergens:
Wheat
Milk
Walnuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Giant couscous

(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)

⅓ piece

Fennel

½ piece

Apple

1 piece

Onion

1 piece

Veal burger

(May be present Gluten, Egg, Mustard, Celery, Soy)

50 g

Radicchio & romaine

15 g

Grated aged Gouda

(Contains Milk)

5 g

Chopped walnuts

(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Sugar

45 milliliters

Balsamic vinegar

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

White wine vinegar

300 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3924 kJ
Calories938 kcal
Fat48.3 g
Saturated Fat17.9 g
Carbohydrate85.7 g
Sugar22.6 g
Dietary Fiber14.9 g
Protein33.9 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Saucepan
Salad Bowl

Cooking Steps

Parelcouscous koken
1

Haal de burger uit de koelkast om op temperatuur te laten komen. Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten snijden
2

Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne plakjes en snijd het eventuele loof fijn. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in schijfjes. Snijd de ui in dunne halve ringen.

Burger bakken
3

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de ui met een snuf zout 5 - 7 minuten. Voeg de roomboter toe en verlaag het vuur. Leg de burger en de venkel in de koekenpan (zie Tip). Bak de burger 3 - 4 minuten per kant, of tot de burger gaar is.

Tip: Als je het lekker vindt kun je de venkel ook rauw door de salade mengen, in plaats van mee te bakken.

Balsamicostroop maken
4

Verhit de balsamicoazijn en suiker in een steelpan op hoog vuur. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 4 - 5 minuten inkoken tot een balsamicostroop. Zet het vuur daarna uit en verwarm vlak voor serveren.  

Couscoussalade maken
5

Meng in een saladekom de wittewijnazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de appel, parelcouscous en de sla toe en meng met de dressing.

Serveren
6

Verdeel de couscoussalade over diepe borden. Leg de burger op de salade. Garneer met de ui, venkel, walnootstukjes en geraspte oude kaas. Besprenkel met de warme balsamicostroop.