Kalfsstoof met aardappelpuree
Kalfsstoof met aardappelpuree

Kalfsstoof met aardappelpuree

met spekjes, kastanjechampignons en een salade

De kalfsstoof is gekruid met rozemarijn, kruidnagel en citrusschil. Hij is bereid met lokaal kalfsvlees dat langzaam is gegaard in de slowcooker voor een extra mals resultaat.

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 piece

Garlic

100 g

Italian vegetable mix

150 g

Veal stew

1 piece

Bay leaf

1 sprig

Fresh rosemary

½ piece

Organic spice cake

250 g

Potatoes

25 g

Bacon lardons

125 g

Chestnut mushrooms

50 milliliters

Heavy cream

(Contains Milk)

5 g

Fresh curly parsley & chives

30 g

Salad mix with asparagus pea sprouts

(May be present Celery)

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

3 teaspoon

Mustard

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

75 milliliters

Low sodium beef stock

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

Nutrition Values

Calories906 kcal
Energy (kJ)3793 kJ
Fat44 g
Saturated Fat23 g
Carbohydrate77 g
Sugar19 g
Dietary Fiber8.2 g
Protein45 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Potato Masher
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de groentemix 4 – 6 minuten.

Stoof opzetten
2

Blus de groenten af met 75 ml bouillon per persoon en voeg dan de kalfsstoof toe. Roer goed en voeg het laurierblad en de rozemarijn toe. Smeer 2 tl mosterd per persoon op één kant van de ontbijtkoek en leg deze met de mosterdkant naar beneden op de stoof. Dek af en kook 15 – 20 minuten op laag vuur.

Aardappel koken
3

Schil of was de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 – 15 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

Champignons bakken
4

Verhit 1/2 el boter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spekblokjes 4 - 5 minuten. Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Voeg de champignons toe aan de spekblokjes en bak nog 5 - 6 minuten.

Aardappelpuree maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout. Voeg per persoon: 1/2 el roomboter en 50 ml slagroom toe om de puree smeuïg te maken. Snijd de bieslook en de krulpeterselie fijn. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl mosterd, 1 tl honing en 1/2 el extra vierge olijfolie met peper en zout. Meng er de salademix en de krulpeterselie door.

Serveren
6

Serveer de stoof in de pan en garneer deze met de bieslook. Serveer de aardappelpuree en champignons met spekjes in mooie schalen.