Kalfssukade met doperwtencrème
Kalfssukade met doperwtencrème

Kalfssukade met doperwtencrème

met krieltjes en peultjes-salade

We hebben de kalfssukade alvast voorgegaard – dat scheelt jou tijd in de keuken. De zachte structuur van het vlees past perfect bij de volle, licht zoete smaak van de doperwtencrème die je erbij serveert. Heb je extra tijd? Lees de tip op de achterkant en maak er een lekkere jus bij.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Krieltjes

75 g

Peultjes

½ unit

Citroen

120 g

Kalfssukade

50 g

Doperwten

60 g

Salademix met bieslook

¼ teaspoon

Honing

1.5 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

¼ teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4031 kJ
Calories964 kcal
Fat61 g
Saturated Fat22.1 g
Carbohydrate63 g
Sugar5.7 g
Dietary Fiber10 g
Protein35 g
Salt0.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet
Parchment Paper
Tall-Sided Pan
Salad Bowl
Large Bowl

Cooking Steps

Krieltjes roosteren
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes doormidden. Meng de krieltjes op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de krieltjes in de oven in 25 – 30 minuten gaar. Schep halverwege om.

Peultjes koken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de peultjes met een snufje zout toe en bak in 3 - 4 minuten knapperig. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Klop in een saladekom de extra vierge olijfolie, de honing, de mosterd, 1/2 el citroensap per persoon en 1/4 tl citroenrasp per persoon met peper en zout tot een dressing. Voeg de peultjes toe en schep om.

Sukade verwarmen
3

Snijd de kalfssukade in 2 plakken per persoon. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelmatig vuur en leg de plakken kalfssukade naast elkaar in de roomboter. Dek de pan af, zet het vuur laag en verwarm de kalfssukade ongeveer 5 – 7 minuten. Keer af en toe om. Breng op smaak met peper en zoutt.

Doperwten stoven
4

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de verse doperwten toe en roerbak 2 minuten. Schenk er 1 el water per persoon bij, dek de pan af, zet het vuur laag en stoof de erwten in 4 – 6 minuten gaar.

Doperwtencrème maken
5

Voeg 1/2 el roomboter per persoon, de erwtjes inclusief vocht, 3/4 tl citroensap per persoon, peper en zout toe aan een hoge kom en mix met een staafmixer tot een gladde crème. Voeg de salademix met bieslook toe aan de saladekom met, de peultjes en schep om.

Serveren
6

Verdeel de doperwtencrème over de borden en leg de kalfssukade erop. Serveer met de peultjessalade en krieltjes. Schenk het bakvet van de kalfssukade over het vlees en de krieltjes.