Wist je dat bloemkool echt een bloem is? Als de bladeren de bloemkool niet zouden bedekken, zouden de roosjes geel worden door de zon.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potatoes
15 g
Harissa
100 g
Cauliflower florets
(May be present Celery)
100 g
Green beans
½ piece
Onion
½ sachet(s)
Peruvian-style spice mix
100 g
Turkey breast pieces with tandoori-style spices
1 tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
½ teaspoon
White wine vinegar
1.25 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aardappelen in blokjes van maximaal 1 cm. Snijd de eventuele grote bloemkoolroosjes in kleinere stukken. Meng in een kom de aardappelblokjes en bloemkoolroosjes met de Peruaanse kruidenmix en 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.
Verdeel de aardappelen en bloemkool over een bakplaat met bakpapier. Bak 18 - 20 minuten in de oven. Meng de kalkoenblokjes in een kom met de harissa, 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Voeg na 10 minuten toe aan de bakplaat en bak nog 10 minuten mee met de aardappelen en bloemkool.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Snijd de ui in halve ringen.
Schenk een bodempje water in een hapjespan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook, verlaag het vuur en laat 4 – 6 minuten zachtjes koken. Giet eventueel af. Voeg vervolgens de ui toe en bak 2 - 3 minuten zonder deksel op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Meng in een kleine kom per persoon: 1 el mayonaise en 1/2 tl wittewijnazijn. Breng op smaak met peper.
Verdeel de aardappelblokjes, groenten en kalkoen over diepe borden. Besprenkel met de mayonaisedressing.