Kalkoenbowl met Oosterse groenten
Kalkoenbowl met Oosterse groenten

Kalkoenbowl met Oosterse groenten

met krieltjes, zoetzure komkommer en bulgogi-dressing

Bulgogisaus is zoet en hartig met de smaken van peer, gember en knoflook. Het is een belangrijk ingrediënt bij het bereiden van Koreaans BBQ-rundvlees.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Soy
Wheat
Sesame
Sulphites
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Baby potatoes

1 piece

Turkey breast

200 g

Vegetable mix

(Contains Soy May be present Celery)

½ piece

[Persian] cucumber

½ sachet(s)

Korean-style spice mix

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

20 g

Bulgogi sauce

(Contains Sulphites, Wheat, Sesame, Fish, Soy)

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

1 tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories660 kcal
Energy (kJ)2761 kJ
Fat32.3 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate53.3 g
Sugar13.5 g
Dietary Fiber12.1 g
Protein34.1 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan with Lid
Large wok or sautépan
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Was en snijd de krieltjes doormidden. Voeg ze toe aan een pan met deksel en zorg dat ze net onder water staan. Breng afgedekt aan de kook en kook de krieltjes in 15 - 17 minuten gaar.
  • Snijd de komkommer in schijfjes.
  • Meng in een kom de komkommerschijfjes met 1 el wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak peper en eventueel zout. Zet opzij tot serveren en schep af en toe om.
  • Snijd de kalkoenfilet in kleine stukken en meng in een kom met de Koreaanse kruiden.
Bakken
2
  • Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. 
  • Voeg de kalkoenblokjes toe en bak 2 - 3 minuten.
  • Voeg vervolgens de Oosterse groenten toe en bak 4 - 6 minuten mee met de kalkoen.
Dressing maken
3
  • Meng in een kleine kom de bulgogisaus met per persoon: 1 el mayonaise en 1 el water (zie Tip).

Tip: Houd je van een beetje pit in je eten? Voeg dan sambal naar smaak aan de dressing toe. 

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Serveren
4
  • Verdeel de krieltjes over diepe borden of kommen.
  • Verdeel de kalkoen met groenten eroverheen.
  • Besprenkel met de bulgogi-dressing en de gomasio.
  • Serveer de zoetzure komkommer erbij.