Kalkoenrollade met serranoham en uien-rozemarijnjus
Kalkoenrollade met serranoham en uien-rozemarijnjus

Kalkoenrollade met serranoham en uien-rozemarijnjus

met gekleurde wortels, aardappelen en peultjes

De kalkoenrollade in dit recept is gevuld met appel en abrikoos en omhult in serranoham - verwennerij gegarandeerd!

Allergens:
Milk
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour
Cooking Time50 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Potatoes

¼ piece

Carrot

½ sprig

Fresh rosemary

½ piece

Purple carrot

⅓ piece

Yellow carrot

150 g

Turkey roll stuffed with apple and apricots

40 g

Onion chutney

100 g

Mangetout

½ piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

50 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] butter

150 milliliters

Low sodium beef stock

Nutrition Values

Calories1097 kcal
Energy (kJ)4592 kJ
Fat62 g
Saturated Fat20 g
Carbohydrate90 g
Sugar20 g
Dietary Fiber11.3 g
Protein40 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Oven Dish
Tall-Sided Pan
Grater
Large Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Weeg de wortelen af. Halveer ze in de breedte en snijd vervolgens in dunne partjes. Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Ris de naaldjes van de helft van de rozemarijn en snijd fijn. Bewaar de andere helft van de rozemarijn apart.

Tip: Snijd de aardappelen en groenten niet te groot, anders duurt het langer voordat ze gaar zijn in de oven.

Bakken
2

Meng de wortel en aardappel in een kom met 1 el olijfolie per persoon, de fijngesneden rozemarijn, peper en zout. Verdeel vervolgens over een met bakplaat met bakpapier en bak 40 – 50 minuten in de oven. Schep tussendoor om.

Tip: Verspreid de aardappelen en groenten goed over de bakplaat: dan zijn ze sneller gaar.

Rollade aanbraden
3

Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de kalkoenrollade in 4 – 8 minuten rondom bruin op hoog vuur. Leg de rollade in een ovenschaal en bak, afhankelijk van de grootte van de rollade, 20 - 30 minuten mee. De rollade is klaar als hij goudbruin is en de sappen helder zijn als je een satéprikker in het dikste gedeelte steekt.

Jus maken
4

Bereid de bouillon. Verhit de koekenpan met het bakvet opnieuw op middelhoog vuur. Voeg 150 ml bouillon per persoon, de uienchutney en het overige takje rozemarijn toe aan de pan. Meng alles goed en laat de jus dan inkoken tot de gewenste dikte.

Tip: Duurt het te lang voordat de jus is ingekookt? Zet het vuur dan wat hoger. Houd de jus dan wel goed in de gaten, anders brandt hij aan.

Peultjes bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Roerbak de peultjes 6 – 8 minuten, of totdat de peultjes beetgaar zijn. Rasp ondertussen de parmigiano reggiano met een fijne rasp. Haal de peultjes uit de pan en leg op een mooie schaal. Strooi de parmigiano reggiano over de peultjes.

Serveren
6

Leg de kalkoenrollade op een schaal en snijd hem in plakken. Haal het takje rozemarijn uit de jus, schenk in een kommetje en serveer apart. Schep de aardappelen en wortel in een grote kom waar iedereen uit kan scheppen. Serveer met de peultjes en met de mayonaise in een apart schaaltje.