Kalkoensaté met gesmoorde kokosboontjes
Kalkoensaté met gesmoorde kokosboontjes

Kalkoensaté met gesmoorde kokosboontjes

met zelfgemaakte marinade en witte rijst

De kalkoensaté maak je helemaal zelf met huisgemaakte marinade van ketjap, honing en limoen. De satéspiesen worden meegeleverd in de box!

Allergens:
Wheat
Sesame
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

2 piece

Garlic

½ piece

Onion

¼ piece

Red chili pepper

1 teaspoon

Fresh ginger

¼ piece

Lime

1 piece

Turkey breast

½ sachet(s)

Javanese wok paste

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

50 milliliters

Coconut milk

150 g

Green beans

75 g

Jasmine rice

2 piece

Skewers

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

¼ piece

Low sodium chicken stock cube

3 tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories828 kcal
Energy (kJ)3463 kJ
Fat26.1 g
Saturated Fat10.4 g
Carbohydrate107.4 g
Sugar36.3 g
Dietary Fiber8.4 g
Protein35.8 g
Salt4.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Grater
Wok or sautépan with lid
Pan with Lid
Grill or Frying Pan

Cooking Steps

Snijden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd in dunne reepjes. Schil de gember en rasp fijn. Pers de limoen uit in een kom voor de marinade en zet apart. Snijd de kalkoenfilet in gelijke stukken van ongeveer 3 cm. 

Kalkoen marineren
2

Voeg aan de kom met limoensap de helft van de gember, rode peper en knoflook en per persoon: 3 el ketjap en 1/2 el honing toe. Roer tot een marinade. Meng de kalkoen met de marinade zodat deze helemaal bedekt is (zie Tip). Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken.

Tip: Heb je tijd om de kalkoen wat langer te laten marineren? Laat de kalkoen dan 15 - 20 minuten staan. Hoe langer je marineert, hoe intenser de smaak en hoe malser de kalkoen!

Boontjes smoren
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui, de overige gember, rode peper, knoflook en de wokpasta toe. Bak 2 minuten. Voeg de kokosmelk en per persoon: 50 ml water en 1/4 bouillonblokje toe (zie Tip 1 & 2). Roer goed door en voeg de sperziebonen toe. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 15 - 18 minuten zachtjes smoren.

Tip 1: Is de kokosmelk (deels) gestold in de verpakking? Geen zorgen, knip het pakje open en roer goed of laat de gestolde melk smelten in de wok of hapjespan.

Tip 2: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/8 bouillonblokje per persoon of gebruik natriumarme bouillon.

Rijst koken
4

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Kalkoensaté maken
5

Rijg de gemarineerde kalkoen aan de spiesjes (zie Tip). Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan of grillpan. Bak de kalkoensaté 4 - 5 minuten per kant, of tot hij gaar is. Voeg eventueel aan het einde de overgebleven marinade toe aan de pan en bak 1 minuut mee met de kalkoensaté. Let op: dit kan snel aanbakken. Zet het vuur eventueel wat lager en zet de pan na het bakken direct onder water.

Tip: Prik de spiesjes niet recht door het vlees maar op een golvende manier. Dit voorkomt loshangende stukjes vlees en daardoor gaart de kalkoen gelijkmatiger.

Serveren
6

Verdeel de rijst en de gesmoorde boontjes over de borden. Leg de gemarineerde kalkoensaté op de rijst.

Weetje: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.