Kalkoensaté met gesmoorde kokosboontjes
Kalkoensaté met gesmoorde kokosboontjes

Kalkoensaté met gesmoorde kokosboontjes

met zelfgemaakte marinade en witte rijst

Nieuw ingrediënt in je box! Indonesische saté met een twist van kalkoen. Mager vlees dat rijk is aan eiwitten - een bewuste keuze dus.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

2 piece

Garlic

½ piece

Onion

¼ piece

Red chili pepper

1 teaspoon

Fresh ginger

¼ piece

Lime

1 piece

Turkey breast

50 milliliters

Coconut milk

150 g

Green beans

2 piece

Skewers

½ sachet(s)

Yellow curry spices

75 g

White long grain rice

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

50 milliliters

Water

¼ piece

Low sodium chicken stock cube

3 tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

Nutrition Values

Energy (kJ)3372 kJ
Calories806 kcal
Fat25 g
Saturated Fat10.7 g
Carbohydrate104.2 g
Sugar34.5 g
Dietary Fiber11.3 g
Protein35.9 g
Salt3.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Grater
Wok or sautépan with lid
Pan
Grill or Frying Pan

Cooking Steps

Snijden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd in dunne reepjes. Schil de gember en rasp fijn. Pers de limoen uit in een kom voor de marinade en zet apart. Snijd de kalkoenfilet in gelijke stukken van ongeveer 3 cm. 

Kalkoen marineren
2

Voeg aan de kom met limoensap de helft van de gember, rode peper en knoflook en per persoon: 3 el ketjap en 1/2 el honing toe. Roer tot een marinade. Meng de kalkoen met de marinade zodat deze helemaal bedekt is (zie Tip). Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken.

Tip: Heb je tijd om de kalkoen wat langer te laten marineren? Laat de kalkoen dan 15 - 20 minuten staan. Hoe langer je marineert, hoe intenser de smaak en hoe malser de kalkoen!

Boontjes smoren
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui, de overige gember, rode peper, knoflook en de gele currykruiden toe. Bak 2 minuten. Voeg de kokosmelk en per persoon: 50 ml water en 1/4 bouillonblokje toe (zie Tip). Roer goed door en voeg de sperziebonen toe. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 15 - 18 minuten zachtjes smoren.

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/8 bouillonblokje per persoon of gebruik natriumarme bouillon.

Rijst koken
4

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan voor de rijst. Kook de rijst in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen.

Kalkoensaté maken
5

Rijg de gemarineerde kalkoen aan de spiesjes (zie Tip). Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan of grillpan. Bak de kalkoensaté 4 - 5 minuten per kant, of tot hij gaar is. Voeg aan het einde de overgebleven marinade toe aan de pan en bak 1 minuut mee met de kalkoensaté. Let op: dit kan snel aanbakken. Zet het vuur eventueel wat lager en zet de pan na het bakken direct onder water.

Tip: Prik de spiesen niet recht door het vlees maar op een golvende manier. Dit voorkomt loshangende stukjes vlees en daardoor gaart de kalkoen gelijkmatiger.

Serveren
6

Verdeel de rijst en de gesmoorde boontjes over de borden. Leg de gemarineerde kalkoensaté op de rijst.

Weetje: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.