Kalkoensaté met gesmoorde kokosboontjes
Kalkoensaté met gesmoorde kokosboontjes

Kalkoensaté met gesmoorde kokosboontjes

met zelfgemaakte marinade en witte rijst

Benieuwd hoe gember er boven de grond uitziet? Gember is een wortel en zal net als een aardappel gaan groeien als je hem in de potgrond zet.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

2 piece

Garlic

½ piece

Onion

¼ piece

Red chili pepper

1 teaspoon

Fresh ginger

¼ piece

Lime

1 piece

Turkey breast

50 milliliters

Coconut milk

150 g

Green beans

75 g

Jasmine rice

2 piece

Skewers

½ sachet(s)

Yellow curry spices

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

50 milliliters

Water

¼ piece

Low sodium chicken stock cube

3 tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

Nutrition Values

Energy (kJ)3323 kJ
Calories794 kcal
Fat23.9 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate104.2 g
Sugar34 g
Dietary Fiber11.4 g
Protein35.3 g
Salt3.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Grater
Wok or sautépan with lid
Pan
Grill or Frying Pan

Cooking Steps

Snijden
1

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd in dunne reepjes. Schil de gember en rasp fijn. Pers de limoen uit in een kom voor de marinade en zet apart. Snijd de kalkoenfilet in gelijke stukken van ongeveer 3 cm. 

Kalkoen marineren
2

Voeg aan de kom met limoensap de ketjap, honing en de helft van de gember, rode peper en knoflook toe. Roer tot een marinade. Meng de kalkoen met de marinade zodat deze helemaal bedekt is (zie Tip). Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken.

Tip: Heb je tijd om de kalkoen wat langer te laten marineren? Laat de kalkoen dan 15 - 20 minuten staan. Hoe langer je marineert, hoe intenser de smaak en hoe malser de kalkoen!

Boontjes smoren
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui, de gele currykruiden en de overige gember, rode peper en knoflook toe. Bak 2 minuten. Voeg de kokosmelk en per persoon: 50 ml water en 1/4 bouillonblokje toe. Roer goed door en voeg de sperziebonen toe. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 15 - 18 minuten zachtjes smoren.

Rijst koken
4

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan voor de rijst. Kook de rijst in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen.

Kalkoensaté maken
5

Rijg de gemarineerde kalkoen aan de spiesen (zie Tip). Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grillpan of koekenpan. Bak de kalkoensaté 4 - 5 minuten per kant, of tot hij gaar is. Voeg aan het einde de overgebleven marinade toe aan de pan en bak 1 minuut mee met de kalkoensaté. Let op: dit kan snel aanbakken. Zet het vuur eventueel wat lager en zet de pan na het bakken direct onder water.

Tip: Prik de spiesen niet recht door het vlees maar op een golvende manier. Dit voorkomt loshangende stukjes vlees en daardoor gaart de kalkoen gelijkmatiger.

Serveren
6

Verdeel de rijst en de gesmoorde boontjes over de borden. Leg de gemarineerde kalkoensaté op de rijst.

Weetje: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.