Kapsalon met kipgyros
Kapsalon met kipgyros

Kapsalon met kipgyros

met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaten

Met Griekse gyros geef je een originele twist aan deze zelfgemaakte fastfoodklassieker.

Tags:
Family
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

300 g

Potatoes

½ piece

Garlic

½ piece

[Persian] cucumber

2.5 g

Fresh chives

(May be present Celery)

100 g

Chicken gyros

50 g

Radicchio & iceberg lettuce

1.5 piece

Tomato

25 g

Grated Gouda

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

2 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

½ teaspoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Water for the sauce

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3832 kJ
Calories916 kcal
Fat56.8 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate65.4 g
Sugar6.2 g
Dietary Fiber11.9 g
Protein33.2 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Paper Towel
Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Small Bowl

Cooking Steps

Ovenfriet maken
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van 1/2 - 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en meng in een kom met de helft van de olijfolie, peper en zout.
  • Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven. Bak langer voor een knapperiger resultaat. Schep halverwege om.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zitten bijvoorbeeld boordevol vitamine B6 en B11 - deze dragen bij aan je energieniveau.

Snijden
2
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de komkommer in plakken en snijd of knip de bieslook fijn.
  • Meng in een saladekom de bieslook met de wittewijnazijn, het water en 3/4 mayonaise. Breng op smaak met peper en zout. 
Kipgyros bakken
3
  • Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipgyros in 5 - 7 minuten gaar.
  • Meng in een kleine kom de knoflook met de overige mayonaise (zie Tip).
  • Voeg de sla, komkommer en tomaat toe aan de saladekom. Meng alles goed met de dressing.

Tip: Als je een groot knoflookteentje hebt gekregen of je houdt niet van de smaak van rauwe knoflook, Gebruik dan iets minder en proef de saus voordat je meer toevoegt.

Serveren
4
  • Bestrooi de frietjes met de kaas en verwarm nog 5 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is.
  • Verdeel de frietjes over de borden met de salade en de kipgyros.
  • Garneer met de knoflookmayonaise (zie Tip). 

Tip: Voeg eventueel wat sambal uit je voorraadkast toe als je dat lekker vindt.