Kapsalon met vegetarische döner kebab
Kapsalon met vegetarische döner kebab

Kapsalon met vegetarische döner kebab

met ovenfriet, salade en knoflookmayonaise

Deze vegetarische döner kebab heeft net zoveel smaak en bite als echt vlees. En dat terwijl dit product 100% plantaardig is!

Tags:
Family
Veggie
Allergens:
Mustard
Oats
Soy
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

½ piece

Onion

½ piece

[Persian] cucumber

1 piece

Little gem

½ piece

Garlic

80 g

Veggie döner kebab

(Contains Mustard, Oats, Soy, Wheat)

15 g

Grated mature cheese

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Buttermilk

1 tablespoon

Olive oil

2 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3449 kJ
Calories824 kcal
Fat53.3 g
Saturated Fat12.8 g
Carbohydrate59.4 g
Sugar7.1 g
Dietary Fiber14.8 g
Protein23.6 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Small Bowl

Cooking Steps

Ovenfriet bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Schil de aardappelen en snijd in repen van 1/2 - 1 cm dik.
  • Meng in een kom de frieten met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier.
  • Bak 25 - 35 minuten in de oven, of langer als je ze nog knapperiger wilt. Schep halverwege om.
Dressing maken
2
  • Snijd de ui in halve ringen. Snijd de komkommer in blokjes.
  • Halveer de little gem en snijd in dunne reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Meng in een saladekom per persoon: 1 1/2 el karnemelk met 1 1/2 el mayonaise en breng op smaak met peper en zout (zie Tip).

Tip: Heb je geen karnemelk in huis? Vervang de karnemelk dan door gewone melk of yoghurt. Dit geeft de dressing een andere textuur, maar het is net zo lekker!

Ui bakken
3
  • Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de ui 2 minuten. Voeg de vegetarische döner kebab toe en bak nog 5 - 7 minuten.
  • Voeg ondertussen de sla en komkommer toe aan de saladekom en meng met de dressing. 

Weetje: Dit gerecht bevat 200 g groente en weinig zout of verzadigde vetten, zeker in vergelijking met de klassieke kapsalon uit de snackbar! 

Serveren
4
  • Meng in een kleine kom de overige mayonaise met knoflook naar smaak.
  • Verdeel de frieten over de borden. Leg de salade erop, verdeel de vegetarische döner kebab daarover en garneer met de kaas.
  • Serveer met de knoflookmayonaise (zie Tip). 
  • Wil je de frieten liever krokant houden? Leg de salade en de vegetarische döner kebab dan naast de frieten.

Tip: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak toe aan de kapsalon.