Deze vegetarische döner heeft net zoveel smaak en bite als echt vlees. En dat terwijl dit product 100% plantaardig is!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Potatoes
½ piece
Onion
1 piece
Tomato
1 piece
Little gem
1 piece
Garlic
25 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
80 g
Veggie döner kebab
(Contains Mustard, Oats, Soy, Wheat)
15 g
Grated Gouda
(Contains Milk)
1.5 tablespoon
Buttermilk
1 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd in frietjes van 1/2 - 1 cm dik. Meng in een kom de frieten met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 35 minuten in de oven, of langer als je ze nog knapperiger wilt. Schep halverwege om.
Snijd de ui in halve ringen. Snijd de tomaat in blokjes. Halveer de little gem en snijd in dunne reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
Meng in een saladekom de karnemelk en een gelijke hoeveelheid mayonaise tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met knoflook naar smaak.
Verhit de overige olijfolie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 2 minuten. Voeg de vegetarische döner kebab toe en bak nog 5 - 7 minuten.
Voeg ondertussen de sla en tomaat toe aan de saladekom en meng met de dressing.
Weetje: Dit gerecht bevat 200 gram groente en weinig zout of verzadigde vetten, zeker in vergelijking met de klassieke kapsalon uit de snackbar!
Verdeel de frieten over de borden. Leg de salade erop, verdeel de vegetarische döner kebab daarover en garneer met de kaas. Serveer met de knoflookmayonaise (zie Tip). Wil je de frieten liever krokant houden? Leg de salade en de vegetarische döner kebab dan naast de frieten.
Tip: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak toe aan de kapsalon.