Deze vegetarische shoarma heeft niet alleen de bite van vlees, maar ook dezelfde essentiële bouwstoffen zoals eiwitten, ijzer en vitamine B12!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Vastkokende aardappelen
½ unit
Rode ui
1 unit
Tomaat
1 krop(pen)
Little gem
½ unit
Knoflookteen
25 g
Mayonaise
(Contains Egg, Mustard)
80 g
Vegetarische shoarma
(Contains Gluten, Wheat, Egg, Soy)
15 g
Geraspte belegen kaas
(Contains Milk)
1.5 tablespoon
Karnemelk
(Contains Milk)
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd ze in repen van 1/2 - 1 cm dik. Meng de frieten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 35 minuten in de oven, of langer als je ze nog knapperiger wilt. Schep halverwege om.
Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de tomaat in blokjes. Halveer de little gem en snijd in dunne reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
Meng voor de dressing in een saladekom 1 1/2 el mayonaise per persoon met de karnemelk. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de knoflook. Heb je een grote knoflookteen ontvangen of vind je rauwe knoflook al gauw te scherp? Gebruik dan de helft.
Verhit de overige olijfolie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode ui 2 minuten aan. Voeg de vegetarische shoarma toe en bak nog 4 - 6 minuten.
Meng ondertussen in de saladekom de little gem en tomaat met de dressing.
Verdeel de frieten over het bord. Leg de salade erop, verdeel de vegetarische shoarma daarover en garneer met de kaas. Serveer met de knoflookmayonaise. Wil je de frieten liever krokant houden? Leg de salade en de vegetarische shoarma dan naast de friet.