Kapsalon met vegetarische shoarma
Kapsalon met vegetarische shoarma

Kapsalon met vegetarische shoarma

met ovenfriet, salade en knoflookmayonaise

Deze vegetarische shoarma heeft niet alleen de bite van vlees, maar ook dezelfde essentiële bouwstoffen zoals eiwitten, ijzer en vitamine B12!

Allergens:
Egg
Mustard
Gluten
Wheat
Soy
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

250 g

Vastkokende aardappelen

½ unit

Rode ui

1 unit

Tomaat

1 krop(pen)

Little gem

½ unit

Knoflookteen

25 g

Mayonaise

(Contains Egg, Mustard)

80 g

Vegetarische shoarma

(Contains Gluten, Wheat, Egg, Soy)

15 g

Geraspte belegen kaas

(Contains Milk)

1.5 tablespoon

Karnemelk

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3217 kJ
Calories769 kcal
Fat44 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate61 g
Sugar6 g
Dietary Fiber8 g
Protein28 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Ovenfriet maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd ze in repen van 1/2 - 1 cm dik. Meng de frieten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 35 minuten in de oven, of langer als je ze nog knapperiger wilt. Schep halverwege om.

Groenten snijden
2

Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de tomaat in blokjes. Halveer de little gem en snijd in dunne reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Dressing maken
3

Meng voor de dressing in een saladekom 1 1/2 el mayonaise per persoon met de karnemelk. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de knoflook. Heb je een grote knoflookteen ontvangen of vind je rauwe knoflook al gauw te scherp? Gebruik dan de helft.

Vegetarische shoarma bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode ui 2 minuten aan. Voeg de vegetarische shoarma toe en bak nog 4 - 6 minuten.

Salade mengen
5

Meng ondertussen in de saladekom de little gem en tomaat met de dressing.

Serveren
6

Verdeel de frieten over het bord. Leg de salade erop, verdeel de vegetarische shoarma daarover en garneer met de kaas. Serveer met de knoflookmayonaise. Wil je de frieten liever krokant houden? Leg de salade en de vegetarische shoarma dan naast de friet.