Kapsalon met vegetarische shoarma
Kapsalon met vegetarische shoarma

Kapsalon met vegetarische shoarma

met ovenfriet, salade en knoflookmayonaise

Minder vlees eten is niet alleen goed voor ons, maar ook voor de planeet. Wist je dat één week geen vlees eten gelijk staat aan het besparen van 79 kilometer autorijden?

Tags:
Veggie
Family
Allergens:
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

½ piece

Red onion

1 piece

Tomato

1 piece

Little gem

1 piece

Garlic

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

80 g

Veggie shawarma

15 g

Grated mature cheese

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

1.5 tablespoon

Buttermilk

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories763 kcal
Energy (kJ)3192 kJ
Fat44 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate60 g
Sugar6 g
Dietary Fiber8.7 g
Protein27 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl
Small Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Ovenfriet maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd ze in repen van 1/2 - 1 cm dik. Meng de frieten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 35 minuten in de oven, of langer als je ze nog knapperiger wilt. Schep halverwege om.

Groenten snijden
2

Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de tomaat in blokjes. Halveer de little gem en snijd in dunne reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Dressing maken
3

Meng voor de dressing in een saladekom 1 1/2 el mayonaise per persoon met de karnemelk. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de knoflook. Heb je een grote knoflookteen ontvangen of vind je rauwe knoflook al gauw te scherp? Gebruik dan de helft.

Tip: Heb je geen karnemelk in huis? Vervang dit dan door yoghurt of melk. De dressing kan wat dikker of dunner worden, maar dit doet niks af aan de smaak!

Vegetarische shoarma bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode ui 2 minuten aan. Voeg de vegetarische shoarma toe en bak nog 4 - 6 minuten.

Salade mengen
5

Meng ondertussen in de saladekom de little gem en tomaat met de dressing.

Tip: Deze zelfgemaakte kapsalon bevat meer dan 200 gram groente en is bereid met weinig zout en weinig verzadigde vetten. Dat is een groot verschil met de klassieke kapsalon van de snackbar!

Serveren
6

Verdeel de frieten over het bord. Leg de salade erop, verdeel de vegetarische shoarma daarover en garneer met de kaas. Serveer met de knoflookmayonaise. Wil je de frieten liever krokant houden? Leg de salade en de vegetarische shoarma dan naast de friet.

Tip: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak aan de kapsalon toe.