Kervelsoep met aardappelen en prei
Kervelsoep met aardappelen en prei

Kervelsoep met aardappelen en prei

met knapperig broodje camembert

Kervel over? Maak met de staafmixer een kervelpesto! Mix de kervel met walnoot, knoflook, pijnboompitten en Parmigiano Reggiano.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Family
Veggie
Allergens:
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

1 piece

Onion

¾ piece

Leek

100 g

Potatoes

30 g

Fresh chervil

40 g

Camembert

(Contains Milk)

1 piece

Novelty bread roll

(Contains Wheat May be present Mustard, Tree nuts, Sesame, Soy, Egg, Gluten, Milk)

Not included in your delivery

¾ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2191 kJ
Calories524 kcal
Fat22.5 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate58.3 g
Sugar14.5 g
Dietary Fiber11.5 g
Protein18.4 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan with lid
Baking Sheet with Baking Paper
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui grof. Snijd de prei in fijne ringen (zie Tip 1).
  • Was de aardappelen grondig of schil ze. Snijd de aardappelen in kwarten.
  • Bereid een bouillon van per persoon: 450 ml water en 3/4 bouillonblokje (zie Tip 2).

Tip 1: Het groene loof van de prei kan wat stugger zijn waardoor de soep minder glad wordt. Snijd het daarom goed fijn of laat een deel hiervan achterwege.

Tip 2: Let jij op je zoutinname? Maak dan gebruik van natriumarme bouillon.

Stoven
2
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en de knoflook 1 - 2 minuten.
  • Voeg de prei en aardappelen toe en bak nog 5 - 6 minuten. 
  • Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep, afgedekt, 14 - 16 minuten zachtjes koken. 
  • Halveer het broodje. Snijd dunne plakjes van de camembert en beleg beide helften van het broodje met de camembert.
Kervel snijden
3
  • Bak, wanneer de soep bijna klaar is, de broodjes 5 - 7 minuten op een bakplaat met bakpapier in het midden van de oven, of tot de kaas gesmolten is (zie Tip).
  • Verwijder ondertussen eventuele dikke steeltjes van de kervel en snijd de kervel fijn.
  • Houd enkele kervelblaadjes opzij voor de garnering.

Tip: Heb je een oven met grillstand? Grill het broodje dan aan het eind tot de kaas begint te borrelen en een mooie goudbruine kleur begint te krijgen.

Serveren
4
  • Voeg de kervel toe aan de soep en roer goed door.
  • Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra water toe als je de soep wilt verdunnen. 
  • Verwarm de soep nog 2 - 3 minuten zonder deksel.
  • Verdeel de kervelsoep over de soepkommen en garneer met de overige kervelblaadjes. Serveer met de broodjes camembert.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!