Kervelsoep met aardappel en prei
Kervelsoep met aardappel en prei

Kervelsoep met aardappel en prei

met knapperig broodje camembert

Kervel over? Maak met de staafmixer een kervelpesto! Mix de kervel met walnoot, knoflook, pijnboompitten en Parmigiano.

Tags:
Calorie Smart
Family
Veggie
Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Gerst
Haver
Rogge
Sesamzaad
Soja
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

1 piece

Onion

¾ piece

Leek

100 g

Potatoes

30 g

Fresh chervil

40 g

Camembert

(Contains Melk (inclusief lactose))

1 piece

Wholegrain ciabatta

(Contains Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe May be present Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)

Not included in your delivery

450 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2463 kJ
Calories589 kcal
Fat25.9 g
Saturated Fat8.7 g
Carbohydrate57.3 g
Sugar11.5 g
Dietary Fiber24.3 g
Protein24.2 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan
Baking Sheet with Baking Paper
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui grof. Snijd de prei in fijne ringen (zie Tip).
  • Was de aardappelen grondig of schil ze. Snijd de aardappelen in kwarten.

Tip: Het groene loof van de prei kan wat stugger zijn waardoor de soep minder glad wordt. Snijd het daarom goed fijn of laat een deel hiervan achterwege. 

Soep maken
2
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en de knoflook 1 - 2 minuten.
  • Voeg de prei en aardappelen toe en bak nog 5 - 6 minuten. 
  • Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep 14 - 16 minuten zachtjes koken. 
  • Halveer het broodje. Snijd de camembert in dunne plakken en beleg beide helften van het broodje met de camembert.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Broodjes bakken
3
  • Bak de broodjes 5 - 7 minuten op een bakplaat met bakpapier in het midden van de oven, of tot de kaas gesmolten is (zie Tip).
  • Verwijder ondertussen eventuele dikke steeltjes van de kervel en snijd de kervel fijn.
  • Houd enkele kervelblaadjes opzij voor de garnering.

Tip: Heb je een oven met grillstand? Grill het broodje dan aan het eind tot de kaas begint te borrelen en een mooie goudbruine kleur begint te krijgen.

Serveren
4
  • Voeg de kervel toe aan de soep en roer goed door.
  • Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra water toe als je de soep wilt verdunnen. 
  • Verwarm de soep nog 2 - 3 minuten zonder deksel.
  • Verdeel de kervelsoep over de soepkommen en garneer met de overige kervelblaadjes. Serveer met de broodjes camembert.