Kikkererwtencurry met tomatenblokjes en zoete aardappel
Kikkererwtencurry met tomatenblokjes en zoete aardappel

Kikkererwtencurry met tomatenblokjes en zoete aardappel

met rijst, munt, koriander en mangochutney

Tags:
Veggie
Plant-Based

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Sweet potato

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

1.5 teaspoon

Fresh ginger

2 cm

Fresh turmeric

1 can

Chickpeas

1 pack

Chopped tomatoes

125 milliliters

Coconut milk

75 g

Basmati rice

4.95 g

Fresh coriander & mint

50 g

Spinach

20 g

Mango chutney

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

White wine vinegar

75 milliliters

Low sodium vegetable stock

Nutrition Values

Calories423 kcal
Energy (kJ)1772 kJ
Fat10.4 g
Saturated Fat1.3 g
Carbohydrate60.8 g
Sugar19.8 g
Dietary Fiber15.3 g
Protein14.1 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid
Soup pan with lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de zoete aardappel in blokjes van maximaal 1 cm. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de verse gember en de verse kurkuma (zie TIP). Laat de kikkererwten uitlekken.

Tip: Kurkuma geeft veel kleur af. Gebruik daarom een boterhamzakje als handschoen om de kurkuma mee vast te houden wanneer je hem raspt.

Bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Roerbak de knoflook, ui, gember en kurkuma 1 - 2 minuten. Voeg de zoete-aardappelblokjes toe en bak nog 3 - 4 minuten.

Koken
3

Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon, de bouillon, de tomatenblokjes en de kokosmelk. Breng de curry aan de kook. Verlaag het vuur en laat, afgedekt, 10 - 15 minuten zachtjes koken, tot de zoete aardappel zacht is. Kook ondertussen de rijst, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
4

Ris de blaadjes munt van de takjes. Snijd de muntblaadjes en de koriander fijn.

Tip: Kikkererwten zijn rijk aan vezels, eiwitten en langzame koolhydraten. Ze zijn ook rijk aan verschillende B-vitamines, ijzer, calcium, magnesium, kalium én vitamine E.

Curry maken
5

Haal het deksel van de soeppan en voeg de laatste 5 minuten de kikkererwten toe aan de curry. Voeg ook de spinazie hand voor hand toe en laat al roerend slinken. Breng goed op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijst en curry over diepe borden. Garneer met de verse munt en koriander. Serveer met de mangochutney.

Tip: Wist je dat geblikte tomaten bijna net zoveel vitamines en mineralen bevatten als verse tomaten?