Kikkererwtencurry met zoete aardappel
Kikkererwtencurry met zoete aardappel

Kikkererwtencurry met zoete aardappel

met rijst, mangochutney, verse munt en koriander

Heb jij zoete aardappel over? Snijd de zoete aardappel in reepjes, besmeer met olijfolie en bestrooi met paprikapoeder. Zet even in de oven en je hebt heerlijke frietjes.

Tags:
Plant-Based
Extra Veggies
Allergens:
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Sweet potato

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

1.5 cm

Fresh ginger

½ can

Chickpeas

½ pack

Chopped tomatoes

125 milliliters

Coconut milk

75 g

Basmati rice

5 g

Fresh coriander & mint

50 g

Spinach

20 g

Mango chutney

(Contains Mustard)

¼ piece

Red chili pepper

½ sachet(s)

Yellow curry spices

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Sunflower oil

75 milliliters

Low sodium vegetable stock

Nutrition Values

Calories943 kcal
Energy (kJ)3947 kJ
Fat34 g
Saturated Fat21 g
Carbohydrate131 g
Sugar28 g
Dietary Fiber16.8 g
Protein22 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid
Soup pan with lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de zoete aardappel in blokjes van maximaal 1 cm. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Rasp de verse gember. Laat de kikkererwten uitlekken.

Bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Roerbak de knoflook, ui, rode peper, gember en gele currykruiden 1 - 2 minuten. Voeg de zoete-aardappelblokjes toe en bak nog 2 - 3 minuten mee.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Koken
3

Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon, de bouillon, de tomatenblokjes en de kokosmelk. Breng de curry aan de kook. Verlaag het vuur en laat, afgedekt, 15 - 20 minuten op laag vuur koken, of tot de zoete aardappel zacht is. Kook ondertussen de rijst, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan 50 ml kokosmelk door 50 ml bouillon. Serveer eventueel ook minder rijst. Met de rest van de gekookte rijst kun je een kokos-rijstpudding maken als dessert of ontbijt.

Kruiden snijden
4

Ris de blaadjes van de munttakjes. Snijd de muntblaadjes en de koriander fijn.

Curry maken
5

Haal het deksel van de soeppan en voeg de laatste 5 minuten de kikkererwten toe aan de curry. Voeg ook de spinazie hand voor hand toe en laat al roerend slinken. Breng ruim op smaak met peper en zout.

Tip: Is de curry nog niet dik genoeg? Laat dan nog 5 minuten zonder deksel koken zodat het vocht verdampt.

Serveren
6

Verdeel de rijst en curry over diepe borden. Garneer met de muntblaadjes en koriander. Serveer met de mangochutney.

Tip: Kikkererwten zijn voedzaam door de vele vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen - zoals vitamine E voor een sterke weerstand.