Kikkererwtencurry met zoete aardappel
Kikkererwtencurry met zoete aardappel

Kikkererwtencurry met zoete aardappel

met rijst, mangochutney, verse munt en koriander

Wist je dat kikkererwten een uitstekende bron zijn van plantaardige eiwitten en vezels? Dit maakt ze een fantastische toevoeging aan een evenwichtig dieet.

Tags:
Plant-based
Allergens:
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Sweet potato

1.5 teaspoon

Fresh ginger

½ pack

Chickpeas

90 milliliters

Coconut milk

75 g

Basmati rice

5 g

Fresh coriander & mint

50 g

Spinach

20 g

Mango chutney

(Contains Mustard)

½ sachet(s)

Yellow curry spices

½ pack

Diced tomatoes with garlic & onion

Not included in your delivery

½ tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Sunflower oil

75 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3684 kJ
Calories881 kcal
Fat28.2 g
Saturated Fat15.8 g
Carbohydrate128.3 g
Sugar28.5 g
Dietary Fiber17.9 g
Protein21.4 g
Salt3.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid
Soup pan with lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd de zoete aardappel in blokjes van maximaal 1 cm. Rasp de gember met een fijne rasp.
  • Laat de kikkererwten uitlekken.

Weetje: Kikkererwten zitten vol vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Zoals vitamine E voor een sterke weerstand - ze bevatten er wel 4 tot 5 keer meer van dan andere peulvruchten.

Bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de gember en gele currykruiden 1 - 2 minuten.
  • Voeg de zoete aardappel toe en bak 2 - 3 minuten mee.
  • Ris de muntblaadjes van de takjes. Snijd de munt en de koriander fijn.
Koken
3
  • Blus af met de bouillon, de tomatenblokjes, de kokosmelk en 1/2 el wittewijnazijn per persoon (zie Tip).
  • Breng de curry aan de kook. Verlaag het vuur en laat, afgedekt, 15 - 20 minuten op laag vuur koken, of tot de zoete aardappel zacht is. 

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan per persoon: 50 ml kokosmelk door 50 ml bouillon. Serveer eventueel ook minder rijst. Met de overige gekookte rijst kun je een kokos-rijstpudding maken als dessert of ontbijt.

Serveren
4
  • Haal in de laatste 5 minuten het deksel van de pan en roer de kikkererwten erdoor (zie Tip).
  • Scheur de spinazie boven de pan in delen klein en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de rijst en curry over diepe borden.
  • Garneer met de verse kruiden en serveer met de mangochutney.

Tip: Als de curry nog te waterig is, laat hem dan nog 5 minuten inkoken zonder deksel.