Kingfish met coppa di Parma
Kingfish met coppa di Parma

Kingfish met coppa di Parma

met citroenrisotto en geroosterde hazelnoten

Kingfish wordt ook wel yellowtail (amberjack) genoemd om zijn fel gele staart - naast gegrild wordt deze vis ook rauw gegeten als sushi of sashimi.

Allergens:
Fish
Celery
Milk
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

½ unit

Sjalot

1 unit

Knoflookteen

1 unit

Courgette

1 unit

Kingfish

(Contains Fish)

75 g

Risottorijst

5 g

Vers basilicum

(Contains Celery)

15 g

Parmigiano reggiano

(Contains Milk)

¼ unit

Citroen

10 g

Geroosterde hazelnoten

(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)

25 g

Coppa di Parma

Not included in your delivery

250 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4412 kJ
Calories1055 kcal
Fat64 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate73 g
Sugar3 g
Dietary Fiber4 g
Protein45 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Pan with Lid
Paper Towel
Grater
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in de lengte in kwarten. Snijd deze kwarten in de breedte doormidden. Leg de courgette op een bakplaat met bakpapier en meng met de helft van de olijfolie, de helft van de knoflook, peper en zout. Zet opzij tot gebruik in stap 3.

Risotto bereiden
2

Verhit de overige olijfolie in een pan met deksel en fruit de overige knoflook en de sjalot 1 minuut op laag vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

Koken en bakken
3

Voeg zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. De risotto is gaar zodra de korrels vanbuiten zacht zijn en nog een lichte bite hebben vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 – 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de korrels nog verder te garen. Bak ondertussen de courgette 16 – 18 minuten in de oven.

Smaakmakers bereiden
4

Scheur het vers basilicum grof. Rasp de parmigiano reggiano grof en rasp de schil van de citroen. Snijd de citroen in parten en hak de hazelnoten grof. Dep de vis droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout.

Bakken
5

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de coppa di Parma toe aan de pan en leg de vis op het vel ertussen. Bak de vis 2 - 3 minuten op het vel. Verlaag het vuur en bak de vis nog 1 - 2 minuten op de andere zijde. Meng ondertussen, als de risotto bijna klaar is, de helft van de parmigiano reggiano en 3/4 tl van de citroenrasp per persoon door de risotto en breng op smaak met peper.

Serveren
6

Serveer de risotto met de vis en de geroosterde courgette. Garneer met de coppa di Parma, citroenparten, het basilicum en de hazelnoten. Bestrooi de risotto met de overige parmigiano reggiano.