Kingfish wordt ook wel yellowtail (amberjack) genoemd om zijn fel gele staart - naast gegrild wordt deze vis ook rauw gegeten als sushi of sashimi.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Sjalot
1 unit
Knoflookteen
1 unit
Courgette
75 g
Risottorijst
5 g
Vers basilicum
(Contains Celery)
15 g
Parmigiano reggiano
(Contains Milk)
¼ unit
Citroen
10 g
Geroosterde hazelnoten
(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)
1 unit
Kingfish
(Contains Fish)
25 g
Coppa di Parma
250 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in de lengte in kwarten. Snijd deze kwarten in de breedte doormidden. Leg de courgette op een bakplaat met bakpapier en meng met de helft van de olijfolie, de helft van de knoflook, peper en zout. Zet opzij tot gebruik in stap 3.
Verhit de overige olijfolie in een pan met deksel en fruit de overige knoflook en de sjalot 1 minuut op laag vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.
Voeg zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. De risotto is gaar zodra de korrels vanbuiten zacht zijn en nog een lichte bite hebben vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 – 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de korrels nog verder te garen. Bak ondertussen de courgette 16 – 18 minuten in de oven.
Scheur het vers basilicum grof. Rasp de parmigiano reggiano grof en rasp de schil van de citroen. Snijd de citroen in parten en hak de hazelnoten grof. Dep de vis droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout.
Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de coppa di Parma toe aan de pan en leg de kingfish ertussen, op de huid. Bak de vis 2 - 3 minuten. Verlaag het vuur en bak de vis nog 1 - 2 minuten op de andere zijde. Meng ondertussen, als de risotto bijna klaar is, de helft van de parmigiano reggiano en 3/4 tl van de citroenrasp per persoon door de risotto en breng op smaak met peper.
Serveer de risotto met de vis en de geroosterde courgette. Garneer met de coppa di Parma, citroenparten, het basilicum en de hazelnoten. Bestrooi de risotto met de overige parmigiano reggiano.