Cheeseburger met zoete ui
Cheeseburger met zoete ui

Cheeseburger met zoete ui

met gebakken aardappeltjes en tomaat-komkommersalade

Cheddar is de perfecte kaas voor een cheeseburger: vol karakter en met een hoog vetgehalte, waardoor hij goed smelt.

Tags:
Family
Allergens:
Milk
Sesame
Soy
Wheat
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

½ piece

Onion

⅓ piece

[Persian] cucumber

20 g

Grated cheddar

(Contains Milk)

1 piece

Tomato

1 piece

Hamburger bun with sesame seeds

(Contains Sesame, Soy, Wheat, Milk May be present Tree nuts, Gluten)

1 piece

Beef-pork burger

(Contains Egg, Wheat May be present Celery, Soy, Mustard)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

White balsamic vinegar

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3704 kJ
Calories885 kcal
Fat47.3 g
Saturated Fat16.1 g
Carbohydrate78.7 g
Sugar8.4 g
Dietary Fiber12.5 g
Protein34.7 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de aardappelen en snijd in partjes. Meng in een kom de aardappelpartjes met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Snijd de helft van de tomaat in plakjes en de andere helft in kleine blokjes.
Burger bakken
2
  • Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burger en de ui in 8 - 10 minuten gaar. Schep regelmatig om.
  • Bak ondertussen de hamburgerbol 4 - 5 minuten in de oven.
Salade mengen
3
  • Snijd per hamburger 4 plakken van de komkommer en snijd de rest in blokjes.
  • Meng in een saladekom de witte balsamicoazijn, de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de kleingesneden tomaat- en komkommerblokjes door de dressing. 
Serveren
4
  • Snijd de hamburgerbol open en smeer een laagje mosterd over de onderste helft (zie Tip).
  • Beleg met de burger, de tomaat- en komkommerplakjes, wat ui en de cheddar. 
  • Serveer met de aardappelpartjes en de salade.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van mosterd? Laat de mosterd dan achterwege of serveer apart, zodat iedereen het zelf naar smaak kan toevoegen.