Kip-cheeseburgers met rode ui
Kip-cheeseburgers met rode ui

Kip-cheeseburgers met rode ui

en geroosterde bataat

Allergens:
Gluten
Milk
Sesame
Lupine

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

125

Zoete aardappel

½

Rode ui

1

Tomaat

¼

Broccoli

2

Gekruide kipburger

2

Mini-hamburgerbol

(Contains Gluten, Milk, Sesame, Lupine May be present Soy, Tree nuts, Egg)

25

Geraspte cheddar

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1.5

Olijfolie

½

Extra vierge olijfolie

1

Zwarte balsamicoazijn

Mosterd

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)3573 kJ
Calories854 kcal
Fat48 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate63 g
Sugar0 g
Dietary Fiber7 g
Protein39 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Stove
Tall-Sided Pan
Bowl

Cooking Steps

Snijd de bataat in plakken.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bataat en snijd in plakken van maximaal ½ cm. Verdeel de bataat over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met een 1/3 deel van de olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak de bataat 12 – 15 minuten in de oven.

Bak de rode ui.
2

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Verhit 1/3 deel van de olijfolie in een koekenpan en fruit de rode ui 4 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper, haal uit de pan en bewaar apart in een kom.

Snijd de overige helft van de tomaat in blokjes.
3

Snijd ondertussen een halve tomaat in plakken en de overige helft klein. Bewaar de plakken tomaat bij de ui in de kom.

4

Scheur de botersla grof, en meng met de kleingesneden tomaat in een saladekom. Besprenkel met de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn en bestrooi met peper en zout.

5

Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de kipburgers in 8 – 10 minuten op middelhoog vuur gaar. Keer regelmatig om.

6

Haal ondertussen de bataat uit de oven en bak de mini hamburgerbollen 4 – 5 minuten in de oven.

Beleg de mini-hamburgerbollen met de burgers, salade en de kaas.
7

Verdeel de mini hamburgerbollen over de borden. Smeer de onderkant in met een laagje mosterd en beleg met wat botersla, een plakje tomaat, wat rode ui, een kipburger en bestrooi met 1 volle tl geraspte cheddar kaas per persoon. Serveer met de bataat en de overige salade.