Kip-cheeseburgers met zoete rode ui
Kip-cheeseburgers met zoete rode ui

Kip-cheeseburgers met zoete rode ui

Met gebakken aardappeltjes en frisse salade

Groot, klein, rund of kip: burgers zijn altijd een goed idee! Deze kip-cheesburgers zijn favoriet bij het hele gezin. De rode ui wordt lekker zoet van smaak door hem lang te bakken zodat de suikers in de ui vrijkomen.

Allergens:
Gluten
Milk
Sesame
Lupine

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Vastkokende aardappelen

½ unit

Rode ui

½ unit

Vleestomaat

¼ unit

Botersla

2 unit

Gekruide kipburger

2 unit

Mini-hamburgerbol

(Contains Gluten, Milk, Sesame, Lupine May be present Soy, Tree nuts, Egg)

25 g

Geraspte cheddar

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

½ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4008 kJ
Calories958 kcal
Fat50 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate86 g
Sugar13.7 g
Dietary Fiber9 g
Protein40 g
Salt1.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Stove
Tall-Sided Pan
Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd in parten. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan.

Rode ui fruiten
2

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en fruit de rode ui 4 – 6 minuten op laag vuur of tot hij de gewenste garing heeft. Haal uit de pan en bewaar apart in een kom.

Salade maken
3

Snijd ondertussen de helft van de vleestomaat in plakken en de andere helft klein. Snijd de botersla grof en meng met de kleingesneden tomaat in een saladekom. Besprenkel met de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Bakken
4

Verhit de zonnebloemolie in dezelfde koekenpan en bak de gekruide kipburgers 8 – 10 minuten op middelhoog vuur, of tot ze gaar zijn. Keer regelmatig om. Bak ondertussen de mini-hamburgerbollen 4 – 5 minuten in de oven.

Burgers beleggen
5

Verdeel de mini-hamburgerbollen over de borden. Besmeer de onderkant met een laagje mosterd en beleg met wat sla, een plakje tomaat, wat rode ui en een kipburger en bestrooi met de geraspte cheddar.

Serveren
6

Serveer de burgers met de gebakken aardappeltjes en de overige salade.