Kip-cheeseburgers met zoete rode ui
Kip-cheeseburgers met zoete rode ui

Kip-cheeseburgers met zoete rode ui

Met gebakken aardappeltjes en frisse salade

Groot, klein, rund of kip: burgers zijn altijd een goed idee! Deze kip-cheeseburgers zijn favoriet bij het hele gezin. De rode ui wordt lekker zoet van smaak: door hem lang te bakken, komen de suikers in de ui vrij.

Allergens:
Gluten
Milk
Sesame
Lupine

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Vastkokende aardappelen

½ unit

Rode ui

1 unit

Pruimtomaat

2 unit

Gekruide kipburger

2 unit

Mini-hamburgerbol

(Contains Gluten, Milk, Sesame, Lupine May be present Soy, Tree nuts, Egg)

30 g

Gemengde sla

½ can

Maïs in blik

15 g

Geraspte cheddar

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

¾ tablespoon

Zonnebloemolie

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

to taste

Mosterd

Nutrition Values

Energy (kJ)4115 kJ
Calories984 kcal
Fat46 g
Saturated Fat11.1 g
Carbohydrate96 g
Sugar18.8 g
Dietary Fiber11 g
Protein40 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd in parten. Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 - 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

Ui en tomaat bereiden
2

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Snijd de helft van de pruimtomaat in plakken en de andere helft klein.

Kipburgers bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de gekruide kipburgers en de rode ui 8 – 10 minuten op middelhoog vuur, of tot ze gaar zijn. Keer regelmatig om. De ui is klaar wanneer deze zacht, zoet en gekaramelliseerd is. Bak ondertussen de mini-hamburgerbollen 4 - 5 minuten in de oven.

Salade mengen
4

Giet de mais af. Meng in een saladekom per persoon 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de gemengde sla, de kleingesneden tomaat en de afgegoten mais door de dressing. Houd een paar blaadjes sla apart om de burgers mee te beleggen.

hamburger maken
5

Verdeel de mini-hamburgerbollen over de borden. Besmeer de onderkant met een laagje mosterd en beleg met wat sla, een plakje tomaat, wat rode ui en een kipburger en bestrooi met de geraspte cheddar.

Serveren
6

Serveer de burgers met de gebakken aardappeltjes en de overige salade.