Kip gevuld met spinazie en geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip gevuld met spinazie en geitenkaas

Kip gevuld met spinazie en geitenkaas

Geserveerd met pesto-aardappelen en aspergesalade

Vandaag zet je een smaakvol, groen gerecht op tafel. De salade bevat namelijk onze groene lentefavoriet, asperges, en ook de kip vul je met een lekker mengsel van groene pesto, spinazie en geitenkaas. Staat de barbecue al buiten? Je kunt de kip ook bakken op de barbecue.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Vastkokende aardappelen

20 gram

Groene pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)

50 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

110 gram

Kipfilet

50 gram

Groene asperges

25 gram

Doperwten

80 gram

Witte courgette

¼ stuk(s)

Citroen

10 gram

Hazelnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1 tl

Honing

½ tl

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3895 kJ
Energie (kcal)931 kcal
Vetten48 g
waarvan verzadigd9.8 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers13.4 g
Vezels11 g
Eiwitten43 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan
Bakpapier
Bakplaat
Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in stukken van 1 à 2 cm. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 20 – 25 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Haal na 15 minuten het deksel van de pan, voeg 1/2 el pesto per persoon toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout.

Spinazie-geitenkaasmengsel maken
2

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de helft van de spinazie 2 – 3 minuten, of tot de spinazie slinkt. Voeg 2/3 van de geitenkaas en de rest van de pesto toe. Roer goed door.

Kip bakken
3

Snijd de kipfilet in de lengte open, maar snijd niet helemaal door – je moet de kipfilet nog kunnen vullen. Leg de kipfilet op een bakplaat met bakpapier. Vul de kipfilet met het spinazie-geitenkaasmengsel, vouw dicht en breng op smaak met peper en zout. Bak de kipfilets 15 – 20 minuten in de oven.

Courgette linten maken
4

Breng een klein laagje water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Verwijder 2 cm van de onderkant van de asperges. Kook de asperges en doperwten samen 2 – 3 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel met koud water. Schaaf de witte courgette met een kaasschaaf of dunschiller in linten. Snijd de citroen in kwarten, bewaar er 1 per persoon voor het serveren en knijp de rest uit. Hak de hazelnoten grof.

Mengen
5

Maak in een saladekom een dresssing van de extra vierge olijfolie, honing, mosterd en 1/2 el citroensap per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Meng de rest van de spinazie, de courgettelinten, doperwten en de groene asperges in de saladekom met de dressing.

Serveren
6

Verdeel de pesto-aardappelen over de borden. Leg de gevulde kipfilet ernaast en verkruimel de rest van de geitenkaas erover. Serveer de salade erbij en garneer met de hazelnoten en de citroenpartjes.