Kip gevuld met spinazie en geitenkaas
Kip gevuld met spinazie en geitenkaas

Kip gevuld met spinazie en geitenkaas

Geserveerd met pesto-aardappelen en aspergesalade

Vandaag zet je een smaakvol, groen gerecht op tafel. De salade bevat namelijk onze groene lentefavoriet, asperges, en ook de kip vul je met een lekker mengsel van groene pesto, spinazie en geitenkaas. Staat de barbecue al buiten? Je kunt de kip ook bakken op de barbecue.

Allergens:
Milk
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Vastkokende aardappelen

20 g

Groene pesto

(Contains Milk, Tree nuts)

50 g

Spinazie

(May be present Celery)

25 g

Verse geitenkaas

(Contains Milk)

110 g

Kipfilet

50 g

Groene asperges

25 g

Doperwten

80 g

Witte courgette

¼ unit

Citroen

10 g

Hazelnoten

(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Honing

½ teaspoon

Mosterd

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3895 kJ
Calories931 kcal
Fat48 g
Saturated Fat9.8 g
Carbohydrate75 g
Sugar13.4 g
Dietary Fiber11 g
Protein43 g
Salt0.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Parchment Paper
Baking Sheet
Pan with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in stukken van 1 à 2 cm. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 20 – 25 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Haal na 15 minuten het deksel van de pan, voeg 1/2 el pesto per persoon toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout.

Spinazie-geitenkaasmengsel maken
2

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de helft van de spinazie 2 – 3 minuten, of tot de spinazie slinkt. Voeg 2/3 van de geitenkaas en de rest van de pesto toe. Roer goed door.

Kip bakken
3

Snijd de kipfilet in de lengte open, maar snijd niet helemaal door – je moet de kipfilet nog kunnen vullen. Leg de kipfilet op een bakplaat met bakpapier. Vul de kipfilet met het spinazie-geitenkaasmengsel, vouw dicht en breng op smaak met peper en zout. Bak de kipfilets 15 – 20 minuten in de oven.

Courgette linten maken
4

Breng een klein laagje water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Verwijder 2 cm van de onderkant van de asperges. Kook de asperges en doperwten samen 2 – 3 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel met koud water. Schaaf de witte courgette met een kaasschaaf of dunschiller in linten. Snijd de citroen in kwarten, bewaar er 1 per persoon voor het serveren en knijp de rest uit. Hak de hazelnoten grof.

Mengen
5

Maak in een saladekom een dresssing van de extra vierge olijfolie, honing, mosterd en 1/2 el citroensap per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Meng de rest van de spinazie, de courgettelinten, doperwten en de groene asperges in de saladekom met de dressing.

Serveren
6

Verdeel de pesto-aardappelen over de borden. Leg de gevulde kipfilet ernaast en verkruimel de rest van de geitenkaas erover. Serveer de salade erbij en garneer met de hazelnoten en de citroenpartjes.