Kip gevuld met spinazie en geitenkaas
Kip gevuld met spinazie en geitenkaas

Kip gevuld met spinazie en geitenkaas

geserveerd met pesto-aardappelen en een sperziebonensalade

Allergens:
Cashews
Milk
Hazelnuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Potatoes

20 g

Green pesto

(Contains Cashews, Milk May be present Peanuts, Tree nuts)

50 g

Spinach

25 g

Fresh goat's cheese

(Contains Milk)

1 piece

Chicken breast

75 g

Green beans

50 g

Fresh peas

(May be present Celery)

0.23 piece

Courgette

¼ piece

Lemon

10 g

Hazelnuts

(Contains Hazelnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

½ teaspoon

Mustard

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1.5 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories801 kcal
Energy (kJ)3351 kJ
Fat48.2 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate70 g
Sugar6.2 g
Dietary Fiber15.7 g
Protein18 g
Salt0.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Parchment Paper
Oven Dish
Peeler or Cheese Slicer
Pan with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in stukken van 1 a 2 cm. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 20 – 25 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Schep regelmatig om, haal na 15 minuten het deksel van de pan. Voeg aan het einde de overgebleven pesto toe (je gebruikt een paar eetlepels in stap 2) en schep om. Breng op smaak met peper en zout.

Spinazie-geitenkaasvulling maken
2

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de helft van de spinazie 2 - 3 minuten, of tot de spinazie slinkt. Voeg 2/3 van de geitenkaas en 1/2 el pesto per persoon toe. Roer goed door. 

Kip vullen
3

Snijd de kipfilet in de lengte open, maar snijd niet helemaal door - je moet de kipfilet nog kunnen vullen. Leg de kipfilet in een met bakpapier beklede ovenschaal. Vul de kipfilet met het spinazie-geitenkaasmengsel, vouw dicht en breng op smaak met peper en zout.. Bak de kipfilets 15 - 20 minuten in de oven.

Salade bereiden
4

Breng water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Kook de sperziebonen 4 minuten. Voeg de doperwten toe en kook afgedekt nog 2-3 minuten. Giet daarna af en spoel met koud water. Schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in linten. Snijd de citroen in kwarten, bewaar er 1 per persoon voor het serveren en knijp de rest uit. Hak de hazelnoten grof (zie TIP).

Tip: Hazelnoten krijgen veel meer smaak door ze kort te bakken of roosteren (zonder olie). Hak de hazelnoten grof, verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster tot ze beginnen te kleuren. Let op

Salade maken
5

Maak in een saladekom een dresssing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl honing, 1/2 tl mosterd en 1/2 el citroensap per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Meng de rest van de spinazie, de courgettelinten, doperwten en de sperziebonen in de saladekom met de dressing. 

Serveren
6

Verdeel de pesto-aardappelen over de borden. Leg de gevulde kipfilet ernaast en verkruimel de rest van de geitenkaas erover. Serveer de salade erbij en garneer met de hazelnoten en de citroenpartjes.