Vandaag niet zomaar gepaneerde kip, maar kip in rozemarijnkorst. Een originele manier om dit gerecht veel smaak te geven!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Chicken breast
50 g
Wholewheat couscous
(Contains Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard)
20 g
Panko breadcrumbs
(Contains Wheat)
30 g
Tomato ketchup
½ piece
Courgette
½ piece
Bell pepper
½ piece
Onion
½ piece
Garlic
½ sprig
Fresh rosemary
½ sachet(s)
Middle Eastern spice mix
5 g
Fresh flat leaf parsley
(May be present Celery)
1 tablespoon
Flour
1 teaspoon
Extra virgin olive oil
1 tablespoon
Balsamic vinegar
1 tablespoon
Olive oil
150 milliliters
Low sodium vegetable stock
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd in grove stukken. Leg de paprika op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1/4 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Rooster de paprika 20 – 25 minuten. Leg de paprika vervolgens in een kom met de zwarte balsamizoazijn en laat marineren. Bereid de bouillon (zie Tip).
Tip: Let jij op je zoutinname? Maak dan gebruik van natriumarme bouillon of voeg een snufje zout toe aan het kokend water in plaats van het bouillonblokje.
Halveer de courgette in de lengte en snijd in kleine blokjes. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
Weetje: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat ruim 300 gram groente per portie!
Leg de kipfilet tussen bakpapier en sla deze plat met een koekenpan (zie Tip). Ris de blaadjes van de rozemarijntakjes en snijd fijn. Meng in een diep bord de helft van de rozemarijn met de panko, peper en zout. Voeg aan een tweede diep bord 1 el bloem per persoon toe. Haal de kipfilet eerst door de bloem, smeer daarna helemaal in met de ketchup en haal tot slot door de panko.
Tip: Zorg dat de kip overal even dik is, zodat de kip gelijkmatig gaart.
Weeg de couscous af. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan met deksel en fruit de knoflook en 1 tl Midden-Oosterse kruiden per persoon 1 minuut. Voeg de couscous toe en bak nog 1 minuut. Haal de pan van het vuur, giet de kokende bouillon bij de couscous en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 2 minuten per kant, of tot de kip goudbruin is. Haal de kip uit de pan, leg in een ovenschaal en bak nog 6 - 8 minuten in de oven, of tot de kip gaar is. Voeg de ui, courgette en de eventueel overige Midden-Oosterse kruiden toe aan de koekenpan en bak 5 - 7 minuten. Breng flink op smaak met peper en zout.
Snijd de bladpeterselie grof. Meng de courgette, ui en 1 tl extra vierge olijfolie per persoon door de couscous (zie Tip). Verdeel de couscous over de borden. Leg de kip erop en verdeel de geroosterde paprika eroverheen. Besprenkel met de achtergebleven balsamico en garneer met de bladpeterselie.
Tip: Couscous blijft vocht opnemen. Meng dus pas net voor serveren de groenten en olijfolie erdoorheen. Heb je nog wat vocht van de groenten en kruiden over? Meng die ook door de couscous.