In dit recept geef je de kip een extra knapperig sesamjasje met panko: Japans paneermeel met grove korrels.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 cm
Fresh ginger
1 piece
Garlic
½ piece
Courgette
½ piece
Bell pepper
75 g
Basmati rice
0.48 piece
Egg
10 g
Sesame seeds
10 g
Panko breadcrumbs
100 g
Chicken fillets
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
1 tablespoon
Flour
1 tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
Sambal
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de gember en rasp fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in plakken van 1 cm dik. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in reepjes. Leg de groenten op een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon en peper en zout naar smaak. Rooster de groenten 18 - 20 minuten in de oven.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de gember toe en bak 1 - 2 minuten mee. Voeg de basmatirijst en 180 ml water per persoon toe. Verkruimel ¼ groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Haal de pan daarna van het vuur en laat 10 minuten afgedekt staan.
Pak 3 diepe borden. Meng de bloem in het eerste bord met een snuf zout. Kluts 1/2 ei per persoon met een vork in het tweede bord. Meng de sesamzaadjes met panko, peper en zout in het derde bord. Haal de kip eerst door de bloem en zorg dat hij rondom helemaal bedekt is. Haal de kip daarna door het geklutste ei en tot slot door het sesamzaad-pankomengsel. Leg de gepaneerde kip op een bord.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 2 minuten per kant, of totdat de kip goudbruin is. Haal de kip uit de pan, leg op een bakplaat met bakpapier en bak nog 6 - 8 minuten in de oven, of totdat de kip gaar is.
Meng de sojasaus, honing en sambal in een kleine kom. Haal de bakplaat met groenten uit de oven en giet het honing-sojamengsel erover en meng goed. Zet weer terug in de oven, en bak verder tot de groenten klaar zijn.
Verdeel de groenten en de rijst over de borden. Serveer de kip op de rijst.
Tip: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat ruim 250 gram groente per portie!