Kip in zoete Aziatische saus en sperziebonen
Kip in zoete Aziatische saus en sperziebonen

Kip in zoete Aziatische saus en sperziebonen

met bloemkoolrijst en gomasio

.

Tags:
Calorie Smart
Allergens:
Soy
Wheat
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2.5 cm

Fresh ginger

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

45 g

White long grain rice

100 g

Green beans

100 g

Cauliflower Rice

100 g

Diced chicken breast

0.85 sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

¼ piece

Low sodium chicken stock cube

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories570 kcal
Energy (kJ)2383 kJ
Fat21 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate63 g
Sugar19 g
Dietary Fiber7.8 g
Protein30 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Kook 250 ml water per persoon in een waterkoker voor de rijst. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Schil de gember en rasp fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember en ui 1 - 2 minuten.

Koken
2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Kook de sperziebonen 10 minuten in de pan met deksel. Meng in een andere pan met deksel de rijst en 250 ml kokend water per persoon. Verkruimel ¼ kippenbouillonblokje per persoon boven de pan en breng weer aan de kook. Zet het vuur lager en kook 10 minuten, afgedekt, zachtjes. Voeg de laatste 2 minuten ook de bloemkoolrijst toe aan de rijst en kook mee.

Tip: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, ijzer en foliumzuur. Kalium draagt bij aan een gezonde bloeddruk en ijzer en foliumzuur zijn belangrijke voedingsstoffen voor een energiek gevoel.

Kip bakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletstukjes ongeveer 6 - 8 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de zoete Aziatische saus en per persoon 1 tl honing en 1 el water toe aan de kip.

Serveren
4

Verdeel de rijst en sperziebonen over de borden. Schep de kipfiletstukjes met de saus erop en garneer met de gomasio.

Tip: Wist je dat bloemkool rijk is aan vitamine C, calcium, kalium en vezels? Belangrijk voor je weerstand, sterke botten en tanden, een gezonde bloeddruk en gezonde darmen!