.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2.5 cm
Fresh ginger
1 piece
Garlic
½ piece
Onion
45 g
White long grain rice
100 g
Green beans
100 g
Cauliflower Rice
100 g
Diced chicken breast
0.85 sachet(s)
East Asian-style sauce
(Contains Soy, Wheat)
½ sachet(s)
Gomashio
(Contains Sesame)
½ tablespoon
[Plant-based] butter
¼ piece
Low sodium chicken stock cube
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
½ tablespoon
Sunflower oil
Kook 250 ml water per persoon in een waterkoker voor de rijst. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Schil de gember en rasp fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember en ui 1 - 2 minuten.
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Kook de sperziebonen 10 minuten in de pan met deksel. Meng in een andere pan met deksel de rijst en 250 ml kokend water per persoon. Verkruimel ¼ kippenbouillonblokje per persoon boven de pan en breng weer aan de kook. Zet het vuur lager en kook 10 minuten, afgedekt, zachtjes. Voeg de laatste 2 minuten ook de bloemkoolrijst toe aan de rijst en kook mee.
Tip: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, ijzer en foliumzuur. Kalium draagt bij aan een gezonde bloeddruk en ijzer en foliumzuur zijn belangrijke voedingsstoffen voor een energiek gevoel.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletstukjes ongeveer 6 - 8 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de zoete Aziatische saus en per persoon 1 tl honing en 1 el water toe aan de kip.
Verdeel de rijst en sperziebonen over de borden. Schep de kipfiletstukjes met de saus erop en garneer met de gomasio.
Tip: Wist je dat bloemkool rijk is aan vitamine C, calcium, kalium en vezels? Belangrijk voor je weerstand, sterke botten en tanden, een gezonde bloeddruk en gezonde darmen!