Kip met coppa di parma en sperziebonen
Kip met coppa di parma en sperziebonen

Kip met coppa di parma en sperziebonen

Met rozemarijn-aardappeltjes

In dit gerecht geef je de kippendijfilets nog meer smaak door ze te omwikkelen met coppa di Parma. Deze Italiaanse ham wordt gemaakt van de schouder en hals van het varken. De bijzondere, kruidige smaak heeft de ham te danken aan het vochtige klimaat in het noorden van Italië, waar hij minstens zestig dagen wordt gedroogd.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Vastkokende aardappelen

½ teaspoon

Gedroogde rozemarijn

200 g

Sperziebonen

2 unit

Kippendijfilet

25 g

Coppa di Parma

½ unit

Rode ui

1 unit

Knoflookteen

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3067 kJ
Calories733 kcal
Fat35 g
Saturated Fat10.8 g
Carbohydrate62 g
Sugar5.8 g
Dietary Fiber13 g
Protein35 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Pan with Lid

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Schil de aardappelen (annabelle) of was ze grondig en snijd in parten. Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen met de rozemarijn 18 – 20 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Haal na 15 minuten de deksel van de pan.

Kip omwikkelen
2

Snijd ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen. Omwikkel elke kippendijfilet met een plak coppa di Parma en zet vast met een satéprikker. Snijd de overige coppa di Parma in dunne repen.

Ham bakken
3

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de repen coppa di Parma in 2 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart.

Bakken en koken
4

Bak in dezelfde koekenpan de kippendijfilets 2 minuten rondom op middellaag vuur. Dek de pan af en bak nog 10 minuten. Keer regelmatig om. Haal uit de pan en laat afgedekt onder aluminiumfolie rusten. Zorg ondertussen dat de sperziebonen net onder water staan in een pan met deksel en voeg een snufje zout toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat uitstomen.

Sperziebonen roerbakken
5

Snijd ondertussen de rode ui in dunne halve ringen. Pers of snijd de knoflook fijn. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan op middellaag vuur en fruit de rode ui en knoflook 2 minuten. Voeg de sperziebonen toe en roerbak 2 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de gebakken aardappelen, kippendijfilets en sperziebonen over de borden. Garneer de sperziebonen met de gebakken coppa di Parma.