Kip met gember-woksaus en sperziebonen
Kip met gember-woksaus en sperziebonen

Kip met gember-woksaus en sperziebonen

met bloemkoolrijst en gomasio

Gomasio is een Japanse smaakmaker van gemalen sesamzaadjes en een snuf zout - perfect om smaak te versterken en minder zout te gebruiken.

Allergens:
Gluten
Sesame
Soy
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2.5 cm

Verse gember

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Ui

45 g

Witte rijst

100 g

Sperziebonen

100 g

Bloemkoolrijst

(May be present Celery)

100 g

Kipfiletstukjes

1 sachet(s)

Woksaus met gember

(Contains Gluten, Sesame, Soy)

2.5 g

Gomasio

(Contains Sesame)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

½ unit

Kippenbouillonblokje

½ tablespoon

Zonnebloemolie

1 teaspoon

Honing

Nutrition Values

Calories572 kcal
Energy (kJ)2392 kJ
Fat21 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate61 g
Sugar18 g
Dietary Fiber8 g
Protein30 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Kettle
Pan with Lid
Grater
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Kook 250 ml water per persoon in een waterkoker voor de rijst. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Schil de gember en rasp fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember en ui 1 - 2 minuten. Voeg de rijst toe en roerbak 1 minuut.

Koken
2

Voeg 250 ml kokend water per persoon toe aan de pan met rijst. Verkruimel 1/2 kippenbouillonblokje per persoon boven de pan en breng weer aan de kook. Kook 10 minuten, afgedekt, op laag vuur verder. Voeg in de laatste minuut de bloemkoolrijst toe. Kook samen nog 1 minuut en giet daarna af. Houd warm tot serveren. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, halveer ze en kook 10 minuten in de andere pan met deksel.

Kip bakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletstukjes ongeveer 6 - 8 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de woksaus toe aan de kip en per persoon: 1 tl honing en 1 el water.

Serveren
4

Verdeel de rijst en sperziebonen over de borden. Schep de kipfiletstukjes met de saus erop en garneer met de gomasio.