Gomasio is een Japanse smaakmaker van gemalen sesamzaadjes en een snuf zout - perfect om smaak te versterken en minder zout te gebruiken.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2.5 cm
Verse gember
½ unit
Knoflookteen
½ unit
Ui
45 g
Witte rijst
100 g
Sperziebonen
100 g
Bloemkoolrijst
(May be present Celery)
100 g
Kipfiletstukjes
1 sachet(s)
Woksaus met gember
(Contains Gluten, Sesame, Soy)
2.5 g
Gomasio
(Contains Sesame)
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
½ unit
Kippenbouillonblokje
½ tablespoon
Zonnebloemolie
1 teaspoon
Honing
Kook 250 ml water per persoon in een waterkoker voor de rijst. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Schil de gember en rasp fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember en ui 1 - 2 minuten. Voeg de rijst toe en roerbak 1 minuut.
Voeg 250 ml kokend water per persoon toe aan de pan met rijst. Verkruimel 1/2 kippenbouillonblokje per persoon boven de pan en breng weer aan de kook. Kook 10 minuten, afgedekt, op laag vuur verder. Voeg in de laatste minuut de bloemkoolrijst toe. Kook samen nog 1 minuut en giet daarna af. Houd warm tot serveren. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, halveer ze en kook 10 minuten in de andere pan met deksel.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletstukjes ongeveer 6 - 8 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de woksaus toe aan de kip en per persoon: 1 tl honing en 1 el water.
Verdeel de rijst en sperziebonen over de borden. Schep de kipfiletstukjes met de saus erop en garneer met de gomasio.