Kip met notenkorst en salade caprese
Kip met notenkorst en salade caprese

Kip met notenkorst en salade caprese

Met fettucine, kappertjes en olijven

Salade caprese: supersimpel, maar oh zo lekker – niet voor niets een echte klassieker! Met rijpe tomaten, smaakvolle buffelmozzarella, verse basilicum en goede olijfolie maak je in een handomdraai een heerlijke salade. Hoe beter de kwaliteit van de ingrediënten, hoe lekkerder de caprese. Voor de kip maak je zelf een notenkorstje van walnoot, hazelnoot en knoflook.

Allergens:
Tree nuts
Gluten
Celery
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

10 g

Walnoten

(Contains Tree nuts May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

10 g

Hazelnoten

(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)

½ unit

Knoflookteen

1 unit

Kipfilet

90 g

Fettuccine

(Contains Gluten)

1.5 unit

Tomaat

4 leaves

Vers basilicum

(Contains Celery)

15 g

Olijf-kappertjesmix

60 g

Buffelmozzarella

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4623 kJ
Calories1105 kcal
Fat30.4 g
Saturated Fat16.7 g
Carbohydrate76 g
Sugar16.8 g
Dietary Fiber8 g
Protein38 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Pan with Lid
Small Bowl
Oven Dish

Cooking Steps

Notenboter maken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Haal de roomboter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Hak de walnoten en de hazelnoten fijn en pers de knoflook of snijd fijn.

Bakken en koken
2

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet in 4 – 6 minuten rondom bruin. Kook ondertussen ruim water in een pan met deksel voor de fettuccine en kook de fettuccine 12 – 14 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Kip in de oven
3

Meng ondertussen in een kleine kom met de roomboter met de knoflook en de gehakte noten en breng op smaak met peper en zout. Leg de kipfilet inclusief bakvet in een ovenschaal en besmeer de bovenkant van de kip met het grootste deel van de notenboter. Schep de rest van de notenboter bij de kip en bak de kipfilets 6 – 8 minuten in de oven.

Casprese maken
4

Snijd ondertussen de tomaten in plakken en scheur de buffelmozzarella in grove stukken. Meng in een kom de zwarte balsamicoazijn met de helft van de extra vierge olijfolie, peper en zout. Snijd de blaadjes basilicum grof. Leg de plakken tomaat op een serveerschaal en verdeel de mozzarella erover. Besprenkel de salade caprese met de dressing en bestrooi met de basilicum.

Pasta afmaken
5

Hak de olijven en de kappertjes grof. Schep de kipfilet uit de ovenschaal en meng de fettuccine met het overgebleven bakvet en de losgelaten nootjes uit de ovenschaal. Schep vervolgens de olijven en kappertjes door de fettuccine en breng op smaak met de overige extra vierge olijfolie, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de fettuccine over de borden en leg de kipfilet erop. Serveer met de salade caprese.