Kip met sesamkorst en geroosterde groente
Kip met sesamkorst en geroosterde groente

Kip met sesamkorst en geroosterde groente

met knoflook-gemberrijst

.

Allergens:
Milk
Gluten
Soy
Wheat
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 cm

Verse gember

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Courgette

85 g

Basmatirijst

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

10 g

Panko paneermeel

(Contains Gluten, Wheat)

100 g

Kipfilethaasjes

½ unit

Rode paprika

½ unit

Ei

(Contains Egg)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Bloem

¼ unit

Groentebouillon

1 tablespoon

Honing

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1 teaspoon

Sambal

Nutrition Values

Energy (kJ)3994 kJ
Calories955 kcal
Fat37 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate100 g
Sugar17 g
Dietary Fiber5 g
Protein52 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Pan with Lid
Deep Plate
Tall-Sided Pan
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl

Cooking Steps

Groenten bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de gember en rasp fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in plakken van 1 cm dik. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in reepjes. Leg de groenten in een ovenschaal en meng met 1/2 el olijfolie per persoon en peper en zout naar smaak. Rooster de groenten 18 - 20 minuten in de oven.

Rijst koken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de gember toe en bak 1 - 2 minuten mee. Voeg de basmatirijst en 180 ml water per persoon toe. Verkruimel ¼ groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Haal de pan daarna van het vuur en laat 10 minuten afgedekt staan.

Kip paneren
3

Pak 3 diepe borden. Meng de bloem in het eerste bord met een snuf zout. Kluts 1/2 ei per persoon met een vork in het tweede bord. Meng de sesamzaadjes met panko, zout en peper in het derde bord. Haal de kip eerst door de bloem en zorg dat hij rondom helemaal bedekt is. Haal de kip daarna door het geklutste ei en tot slot door het sesamzaad-pankomengsel. Leg de gepaneerde kip op een bord.

Kip bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon ineen koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 2 minuten per kant, of totdat de kip goudbruin is. Haal de kip uit de pan, leg op een bakplaat met bakpapier en bak nog 6 - 8 minuten in de oven, of totdat de kip gaar is.

Honing-sojasaus maken
5

Meng de sojasaus, honing en sambal in een kleine kom. Haal de bakplaat met groenten uit de oven en giet het honing-sojamengsel erover en meng goed. Zet weer terug in de oven, en bak verder tot de groenten klaar zijn.

Serveren
6

Verdeel de groenten en de rijst over de borden. Leg de kip op de rijst.