Kip met sesamkorst en geroosterde groenten
Kip met sesamkorst en geroosterde groenten

Kip met sesamkorst en geroosterde groenten

met knoflook-gemberrijst

Je geeft de kip een extra knapperig korstje met panko: Japans paneermeel met grove korrels.

Tags:
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 cm

Fresh ginger

1 piece

Garlic

⅓ piece

Courgette

½ piece

Bell pepper

75 g

Basmati rice

0.48 piece

Egg

10 g

Sesame seeds

10 g

Panko breadcrumbs

1 piece

Chicken fillets

10 milliliters

Soy sauce

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

Flour

1 teaspoon

Sambal

Nutrition Values

Calories850 kcal
Energy (kJ)3557 kJ
Fat30 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate98 g
Sugar15 g
Dietary Fiber4.3 g
Protein45 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Pan with Lid
Deep Plate
Tall-Sided Pan
Small Bowl

Cooking Steps

Groenten bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de gember en rasp fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in plakken van 1 cm dik. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in reepjes. Leg de groenten op een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon en peper en zout naar smaak. Rooster de groenten 18 - 20 minuten in de oven.

Rijst koken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de gember toe en bak 1 - 2 minuten mee. Voeg de basmatirijst en 180 ml water per persoon toe. Verkruimel ¼ groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Haal de pan daarna van het vuur en laat 10 minuten afgedekt staan.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat het bouillonblokje dan achterwege en gebruik bij stap 5 eventueel de helft van de sojasaus.

Kip paneren
3

Pak 3 diepe borden. Meng de bloem in het eerste bord met een snuf zout. Kluts 1/2 ei per persoon met een vork in het tweede bord. Meng de sesamzaadjes met panko, peper en zout in het derde bord. Haal de kip eerst door de bloem en zorg dat hij rondom helemaal bedekt is. Haal de kip daarna door het geklutste ei en tot slot door het sesamzaad-pankomengsel. Leg de gepaneerde kip op een bord.

Kip bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 2 minuten per kant, of totdat de kip goudbruin is. Haal de kip uit de pan, leg op een bakplaat met bakpapier en bak nog 6 - 8 minuten in de oven, of totdat de kip gaar is.

Honing-sojasaus maken
5

Meng de sojasaus, honing en sambal in een kleine kom. Haal de bakplaat met groenten uit de oven en giet het honing-sojamengsel erover en meng goed. Zet weer terug in de oven, en bak verder tot de groenten klaar zijn.

Serveren
6

Verdeel de groenten en de rijst over de borden. Serveer de kip op de rijst.

Tip: Wist je dat men gemiddeld nog geen 150 g groente eet per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Gelukkig heb je daar met dit gerecht geen last van met ruim 250 g groente per portie!