De sesamkip is krokant vanbuiten en mals vanbinnen. Je maakt hem namelijk van kipfilethaasjes - het meest malse en gewilde stukje van de kipfilet.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 cm
Fresh ginger
1 piece
Garlic
½ piece
Courgette
½ piece
Bell pepper
75 g
Basmati rice
0.48 piece
Egg
10 g
Sesame seeds
10 g
Panko breadcrumbs
100 g
Chicken fillets
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
½ piece
Carrot
1 tablespoon
Olive oil
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
1 teaspoon
Sambal
1 tablespoon
Flour
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
½ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in plakken van 1 cm dik en de paprika en wortel in reepjes. Meng in een kom de groenten met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Leg de groenten op een bakplaat met bakpapier. Rooster de groenten 18 - 20 minuten in de oven.
Schil de gember en rasp of snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de gember toe en bak 1 - 2 minuten mee. Voeg de basmatirijst en 180 ml water per persoon toe. Verkruimel ¼ groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Zet het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat, afgedekt, 10 minuten staan.
Pak 3 diepe borden. Meng in het eerste bord de bloem met een snuf zout. Kluts in het tweede bord met een vork 1/2 ei per persoon. Meng de sesamzaadjes met panko, peper en zout in het derde bord. Haal de kip eerst door de bloem en zorg dat hij rondom helemaal bedekt is. Haal de kip vervolgens door het geklutste ei en tot slot door het sesamzaad-pankomengsel. Leg de gepaneerde kip op een bord.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 2 minuten per kant, of tot de kip goudbruin is. Haal de kip uit de pan, leg op een bakplaat met bakpapier en bak nog 6 - 8 minuten in de oven, of tot de kip gaar is.
Meng de sojasaus, honing en sambal in een kleine kom. Haal de bakplaat met groenten uit de oven, giet het honing-sojamengsel erover en meng goed. Zet weer terug in de oven en bak verder tot de groenten klaar zijn.
Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren naar smaak meer toevoegen.
Verdeel de groenten en de rijst over de borden. Serveer de kip op de rijst.
Tip: Groenten eten heeft veel voordelen, waaronder het verlagen van het risico op chronische ziekten. Minder dan 4 op de 10 Belgen en Nederlanders eet dagelijks 200 gram groente. Dit recept bevat ruim 200 gram groente, waardoor je al 4/5 van de ADH binnenkrijgt.