De sesamkip is krokant vanbuiten en mals vanbinnen. Je maakt hem namelijk van kipfilethaasjes - het meest malse en gewilde stukje van de kipfilet.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Courgette
½ piece
Bell pepper
½ piece
Carrot
1 piece
Garlic
5 g
Ginger paste
75 g
Basmati rice
1 sachet(s)
Sesame seeds
(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)
15 g
Panko breadcrumbs
(Contains Wheat)
100 g
Chicken fillets
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
1 tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
25 g
Flour
30 milliliters
Water for the sauce
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
1 teaspoon
Sambal
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in plakken van 1 cm dik en de paprika en wortel in reepjes. Meng in een kom de groenten met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Leg de groenten op een bakplaat met bakpapier. Rooster de groenten 18 - 20 minuten in de oven.
Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de gemberpuree toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de basmatirijst en 180 ml water per persoon toe. Verkruimel ¼ groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Zet het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat, afgedekt, 10 minuten staan.
Meng in een diep bord per persoon: 25 g bloem met 30 ml water tot een glad beslag. Meng in een ander diep bord het sesamzaad met de panko, peper en zout. Dep de kip droog met keukenpapier. Haal de kip door het beslag van bloem en water en vervolgens door het panko-sesammengsel. Leg de gepaneerde kip op een bord.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 2 minuten per kant, of tot de kip goudbruin is. Haal de kip uit de pan, leg op een bakplaat met bakpapier en bak nog 6 - 8 minuten in de oven, of tot de kip gaar is.
Meng in een kleine kom de sojasaus, honing en sambal. Haal de bakplaat met groenten uit de oven, giet het honing-sojamengsel erover en meng goed. Zet weer terug in de oven en bak verder tot de groenten klaar zijn.
Verdeel de groenten en de rijst over de borden. Serveer de kip op de rijst.
Weetje: Groenten eten heeft veel voordelen, waaronder het verlagen van het risico op chronische ziekten. Minder dan 4 op de 10 Belgen en Nederlanders eet dagelijks 200 gram groente. Dit recept bevat ruim 200 gram groente, waardoor je al 4/5 van de ADH binnenkrijgt.