Kip met sesamkorst en geroosterde groenten
Kip met sesamkorst en geroosterde groenten

Kip met sesamkorst en geroosterde groenten

met knoflook-gemberrijst

De sesamkip is krokant vanbuiten en mals vanbinnen. Je maakt hem namelijk van kipfilethaasjes - het meest malse en gewilde stukje van de kipfilet.

Tags:
Family
Allergens:
Sesame
Wheat
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Courgette

½ piece

Bell pepper

½ piece

Carrot

1 piece

Garlic

5 g

Ginger paste

75 g

Basmati rice

1 sachet(s)

Sesame seeds

(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)

15 g

Panko breadcrumbs

(Contains Wheat)

100 g

Chicken fillets

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

25 g

Flour

30 milliliters

Water for the sauce

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 teaspoon

Sambal

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3489 kJ
Calories834 kcal
Fat26.7 g
Saturated Fat7.6 g
Carbohydrate100.6 g
Sugar13 g
Dietary Fiber8 g
Protein42.3 g
Salt3.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Pan with Lid
Deep Plate
Paper Towel
Tall-Sided Pan
Small Bowl

Cooking Steps

Groenten bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in plakken van 1 cm dik en de paprika en wortel in reepjes. Meng in een kom de groenten met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Leg de groenten op een bakplaat met bakpapier. Rooster de groenten 18 - 20 minuten in de oven.

Rijst koken
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de gemberpuree toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de basmatirijst en 180 ml water per persoon toe. Verkruimel ¼ groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Zet het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat, afgedekt, 10 minuten staan.

Kip paneren
3

Meng in een diep bord per persoon: 25 g bloem met 30 ml water tot een glad beslag. Meng in een ander diep bord het sesamzaad met de panko, peper en zout. Dep de kip droog met keukenpapier. Haal de kip door het beslag van bloem en water en vervolgens door het panko-sesammengsel. Leg de gepaneerde kip op een bord.

Kip bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 2 minuten per kant, of tot de kip goudbruin is. Haal de kip uit de pan, leg op een bakplaat met bakpapier en bak nog 6 - 8 minuten in de oven, of tot de kip gaar is.

Saus maken
5

Meng in een kleine kom de sojasaus, honing en sambal. Haal de bakplaat met groenten uit de oven, giet het honing-sojamengsel erover en meng goed. Zet weer terug in de oven en bak verder tot de groenten klaar zijn.

Serveren
6

Verdeel de groenten en de rijst over de borden. Serveer de kip op de rijst.

Weetje: Groenten eten heeft veel voordelen, waaronder het verlagen van het risico op chronische ziekten. Minder dan 4 op de 10 Belgen en Nederlanders eet dagelijks 200 gram groente. Dit recept bevat ruim 200 gram groente, waardoor je al 4/5 van de ADH binnenkrijgt.