Kip met tijm-aardappelen en limoenmayonaise
Kip met tijm-aardappelen en limoenmayonaise

Kip met tijm-aardappelen en limoenmayonaise

Met een salade van sperziebonen

Dit gerecht staat vliegensvlug op tafel en is een feestje van verschillende smaken. Sperziebonen zijn ontzettend veelzijdig. Koken, roerbakken of zoals vandaag lekker knapperig in een salade: ze voelen zich in ieder gerecht thuis.

Allergens:
Egg
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Drieling aardappelen

150 g

Sperziebonen

20 g

Spekblokjes

1 teaspoon

Gedroogde tijm

110 g

Kipfiletstukjes

¼ unit

Limoen

25 g

Mayonaise

(Contains Egg, Mustard)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Wittewijnazijn

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3117 kJ
Calories745 kcal
Fat45 g
Saturated Fat8.8 g
Carbohydrate48 g
Sugar2.4 g
Dietary Fiber10 g
Protein32 g
Salt1.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Paring Knife
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Small Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

Aardappelen koken
1

• Breng ruim water aan de kook in twee pannen met deksel voor de aardappelen en sperziebonen. • Was de aardappelen, halveer ze en snijd eventuele grote aardappelen in kwarten. • Kook de aardappelen, afgedekt, in een pan met deksel in 10 – 12 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden, koken en bakken
2

• Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. • Voeg een snufje zout toe aan de andere pan met deksel en kook de sperziebonen, afgedekt, in 5 – 8 minuten gaar. Giet af. • Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 3 – 4 minuten knapperig. Haal de spekblokjes uit de pan en bewaar de koekenpan met het bakvet.

Aardappelen en kip bakken
3

• Doe de aardappelen in de koekenpan met het bakvet van de spekjes en voeg 1 tl gedroogde tijm per persoon toe. Zorg dat de aardappelen goed bedekt zijn met de tijm en bak de aardappelen 4 – 6 minuten op middelhoog vuur. • Verhit ondertussen de olijfolie in een andere koekenpan en bak de kipfiletblokjes in 5 – 6 minuten gaar.

Salade maken en serveren
4

• Pers de limoen uit en mix in een kleine kom per persoon 1 tl limoensap met de mayonaise. • Maak in de saladekom een dressing van de wittewijnazijn en de extra vierge olijfolie en voeg hier de sperziebonen en spekjes aan toe. Breng op smaak met peper en zout. • Serveer de aardappelen met de kipfiletblokjes en sperziebonensalade ernaast. Garneer met de limoenmayonaise