Gomasio is een Japanse smaakmaker van gemalen sesamzaadjes en een snuf zout - perfect om smaak te versterken en minder zout te gebruiken. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2.5 cm
Fresh ginger
1 piece
Garlic
½ piece
Onion
45 g
White long grain rice
150 g
Pre-cut green beans & diced carrot
100 g
Cauliflower Rice
¼ sachet(s)
Korean-style spice mix
(Contains Wheat, Sesame, Soy)
100 g
Diced chicken breast
1 sachet(s)
East Asian-style sauce
(Contains Soy, Wheat)
½ sachet(s)
Gomashio
(Contains Sesame)
¼ piece
Low sodium chicken stock cube
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Sunflower oil
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
Kook 200 ml water per persoon in een waterkoker voor de rijst. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen en wortel. Schil de gember en rasp fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember en ui 1 - 2 minuten. Voeg de rijst toe en roerbak 1 minuut.
Tip: Gember heeft een sterke smaak. Houd je daar niet van of eten er kinderen mee? Voeg dan naar smaak minder gember toe.
Voeg het gekookte water toe aan de pan met rijst. Verkruimel 1/4 kippenbouillonblokje per persoon boven de pan en breng weer aan de kook. Kook, afgedekt, 10 - 12 minuten op laag vuur. Voeg in de laatste minuut de bloemkoolrijst toe. Giet daarna af indien nodig en houd warm tot serveren. Kook de sperziebonen en wortelblokjes 10 minuten in de andere pan met deksel.
Tip: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur zorgen voor een energieker gevoel.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletstukjes met 1/4 zakje Koreaanse kruiden per persoon 6 - 8 minuten. Voeg in de laatste 2 minuten de zoete Aziatische saus en per persoon: 1 tl honing en 1 el water toe aan de kip.
Verdeel de rijst, sperziebonen en wortelblokjes over de borden. Schep de kipfiletstukjes met de saus erop en garneer met de gomasio.
Tip: Wist je dat bloemkool rijk is aan vitamine C, calcium, kalium en vezels? Belangrijk voor je weerstand, sterke botten en tanden, een gezonde bloeddruk en gezonde darmen!