Kip met zoete Aziatische saus en bloemkoolrijst
Kip met zoete Aziatische saus en bloemkoolrijst

Kip met zoete Aziatische saus en bloemkoolrijst

met sperziebonen en gomasio

Gomasio is een Japanse smaakmaker van gemalen sesamzaadjes en een snuf zout - perfect om smaak te versterken en minder zout te gebruiken. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Wheat
Sesame
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2.5 cm

Fresh ginger

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

45 g

White long grain rice

150 g

Pre-cut green beans & diced carrot

100 g

Cauliflower Rice

¼ sachet(s)

Korean-style spice mix

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

100 g

Diced chicken breast

1 sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium chicken stock cube

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Sunflower oil

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

Nutrition Values

Calories571 kcal
Energy (kJ)2389 kJ
Fat16 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate68 g
Sugar23 g
Dietary Fiber9.6 g
Protein35 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Kettle
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Kook 200 ml water per persoon in een waterkoker voor de rijst. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen en wortel. Schil de gember en rasp fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember en ui 1 - 2 minuten. Voeg de rijst toe en roerbak 1 minuut.

Tip: Gember heeft een sterke smaak. Houd je daar niet van of eten er kinderen mee? Voeg dan naar smaak minder gember toe.

Rijst koken
2

Voeg het gekookte water toe aan de pan met rijst. Verkruimel 1/4 kippenbouillonblokje per persoon boven de pan en breng weer aan de kook. Kook, afgedekt, 10 - 12 minuten op laag vuur. Voeg in de laatste minuut de bloemkoolrijst toe. Giet daarna af indien nodig en houd warm tot serveren. Kook de sperziebonen en wortelblokjes 10 minuten in de andere pan met deksel.

Tip: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur zorgen voor een energieker gevoel.

Kip bakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletstukjes met 1/4 zakje Koreaanse kruiden per persoon 6 - 8 minuten. Voeg in de laatste 2 minuten de zoete Aziatische saus en per persoon: 1 tl honing en 1 el water toe aan de kip.

Serveren
4

Verdeel de rijst, sperziebonen en wortelblokjes over de borden. Schep de kipfiletstukjes met de saus erop en garneer met de gomasio.

Tip: Wist je dat bloemkool rijk is aan vitamine C, calcium, kalium en vezels? Belangrijk voor je weerstand, sterke botten en tanden, een gezonde bloeddruk en gezonde darmen!