Gomasio is een Japanse smaakmaker van gemalen sesamzaadjes en een snuf zout - perfect om smaak te versterken en minder zout te gebruiken. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2.5 cm
Fresh ginger
1 piece
Garlic
½ piece
Onion
45 g
White long grain rice
100 g
Green beans
100 g
Cauliflower Rice
¼ sachet(s)
Korean-style spice mix
(Contains Wheat, Sesame, Soy)
100 g
Diced chicken breast
1 sachet(s)
East Asian-style sauce
(Contains Soy, Wheat)
½ sachet(s)
Gomashio
(Contains Sesame)
½ tablespoon
Sunflower oil
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
½ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
¼ piece
Low sodium chicken stock cube
Kook 200 ml water per persoon in een waterkoker voor de rijst. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Schil de gember en rasp fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember en ui 1 - 2 minuten. Voeg de rijst toe en roerbak 1 minuut.
Tip: Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Voeg dan naar smaak minder gember toe.
Voeg het gekookte water toe aan de pan met rijst. Verkruimel 1/4 kippenbouillonblokje per persoon boven de pan en breng weer aan de kook. Kook 10 - 12 minuten, afgedekt, op laag vuur. Voeg in de laatste minuut de bloemkoolrijst toe. Giet daarna eventueel af en houd warm tot serveren. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, halveer ze en kook 10 minuten in de andere pan met deksel.
Tip: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur zorgen voor een energieker gevoel.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletstukjes met 1/4 zakje Koreaanse kruiden per persoon 6 - 8 minuten. Voeg in de laatste 2 minuten de zoete Aziatische saus en per persoon: 1 tl honing en 1 el water toe aan de kip.
Verdeel de rijst en sperziebonen over de borden. Schep de kipfiletstukjes met de saus erop en garneer met de gomasio.
Tip: Wist je dat bloemkool rijk is aan vitamine C, calcium, kalium en vezels? Belangrijk voor je weerstand, sterke botten en tanden, een gezonde bloeddruk en gezonde darmen!